Venezuela Devlet Başkanı Maduro: “Filistin halkına karşı bir imha savaşı yürütülüyor”

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, İsrail’in Gazze saldırılarına sert tepki gösterdi

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, İsrail’in Gazze’ye yönelik devam eden saldırılarına karşı uluslararası topluma seslenerek Filistin halkına karşı bir imha savaşı yürütüldüğünü belirtti.

Özel bir televizyon programında konuşan Maduro, “Filistin halkına karşı bir imha savaşı yürütülüyor. Tüm aile bireylerini hedef alan bu yıkım karşısında sessiz kalan herkes, tarihe kaydedilmiş en ağır suçlardan birinin ebedi suç ortağı olacaktır.” dedi.

Ayrıca, Arjantinli futbol efsanesi Diego Maradona’nın ölümüne ilişkin davayı hatırlatan Maduro, Maradona’nın öldürüldüğünü ve mazlumların sesini susturmak için ortadan kaldırıldığını öne sürdü.

Maduro ayrıca ülkenin Ulusal Elektrik Sistemi’nin (SNE) aşırı sağcı gruplar tarafından hedef alındığını belirterek, “Comanditos” adlı suç örgütünün elektrik altyapısına sabotaj düzenlemeye çalıştığını ve ülkenin yarısını elektriksiz bırakmayı hedeflediğini söyledi.

Özellikle muhalefete yönelik sert sözlerle devam eden Maduro, “Bu insanların elinde kalan şey nedir? Zarar vermek. Çünkü yenildiler, gittikçe daha fazla batıyorlar. Halkın barış ve huzur hakkını ihlal etmeye cüret eden herhangi bir şiddet yanlısı grup yasalar çerçevesinde demir yumrukla karşılaşacak. Şiddet yanlısı Nazi-faşist grupların ülkede yeniden sahneye çıkmasına asla izin vermeyeceğiz.” dedi. (AA)

Related Posts

Dünyada bir ilk: Neuralink hastası beyin implantıyla ilk kez YouTube videosu hazırladı

ABD merkezli teknoloji şirketi Neuralink’in beyin çipi, konuşma yetisini kaybetmiş bir hastanın kendi sesiyle YouTube videosu hazırlamasını sağladı. Elon Musk’ın kurucusu olduğu şirketin implantını kullanan ALS hastası Brad Smith, videoyu yalnızca beyin sinyalleriyle düzenledi ve seslendirdi.

Zafer Partisi’nde ‘sarı torba’ krizi! İstifalar art arda geldi

Sırrı Süreyya Önder’in vefatının ardından Zafer Partisi İstanbul İl Gençlik Kolları’nın sosyal medyada paylaştığı ‘Sarı Torba’ görselleri partide kriz çıkardı. İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanı Ege İşleyene görevden alındı. Ardından Zafer Partisi Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Can Küçük de istifa etti. Son olarak Çorum, Tekirdağ ve Hatay gençlik kollarından da istifa haberi geldi.

Beyoğlu’nda trafik dehşeti: Tekmeyle yumrukla saldırdı

Beyoğlu’nda bir sürücü tartıştığı sürücünün otomobiline tekme ve yumruk atarak küfür etti. Saldırı anı cep telefonu görüntüsüne yansıdı.

Otomobiller çarpıştı: 11 yaralı

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 11 kişi yaralandı.

Fatih Portakal İstanbul Sözleşmesini hatırlattı: ‘İnsanlarımızı koruyamıyorsunuz’

İstanbul’da kadınlar sabah saatlerinde boşandığı erkek tarafından sokak ortasında vahşice katledilen Bahar Aksu için bir araya geliyor. Cinayete tepki gösteren kadınlar Pangaltı metro çıkışında bir araya geldi. Sözcü TV Ana Haber’e bağlanan Sözcü Muhabiri Meral Danyıldız yürüyüşü canlı yayında aktardı. Sözcü TV Ana Haber sunucu Fatih Portakal cinayete ateş püskürdü

Tahran ABD ile görüşmelere hazır! Zamanı Umman belirleyecek

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, haftalık basın toplantısında yaptığı açıklamada, ABD ile İran’ın nükleer programı ve yaptırımların kaldırılmasına ilişkin müzakareler konusunda “Görüşmelere devam etmeye hazırız” dedi. Bekayi, eğer …