Ticaret Bakanlığı’na ‘yavru goril’ tepkisi: ‘Adı TÜİK olsun’

İstanbul Havalimanı’na Getirilen Goril Yavrusu Kurtarıldı

İstanbul Havalimanı’nda kaçak yollarla getirildiği belirlenen ve nesli tükenme tehlikesi altındaki goril yavrusu, Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafız ekipleri tarafından kurtarıldı. Yavru goril daha sonra Tarım ve Orman Bakanlığı’na teslim edildi.

Sosyal medyada gündem oluşturan, 5 aylık olduğu belirlenen goril yavrusunun sandık içindeki fotoğrafı paylaşılmıştı.

Tarım ve Orman Bakanlığı, koruma altına alınan yavru goril için isim arayışına başladı ve sosyal medya üzerinden isim önerilerini kampanya haline getirdi.

Ticaret Bakanlığı da Katkı Sağladı

Yavru gorile isim önerisi bulunması için yurttaşlardan “Benceİsmi” etiketiyle paylaşımda bulunmaları istendi. Ticaret Bakanlığı da isim önerisine dahil oldu ve “Kaçak İstihbarat Müdürlüğümüzün kısa adı KİM bizim önerimizdir” şeklinde bir katkı sağladı.

Öte yandan, bazı kullanıcılar Tarım ve Orman Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı’na tepki gösterdiler ve çeşitli isim önerilerinde bulundular.

Bazı Tepkiler Şöyle:

  • Bu küçük gorilin #Benceİsmi TÜİK olsun. TÜİK gibi günlük hayatın zorluklarından uzak mutlu bir yaşam sürer.
  • Mükellef. Vergi mükellefi gibi.
  • #Benceİsmi zamcık.
  • İsmi goygoy olsun.
  • Sanki Türkiye’nin başka işi yokmuş gibi gorile büyük ihtiyaçlar içinde olan Ticaret Bakanlığı isim arıyor.
  • KimKong.
  • TÜİK olsun, hiç yaşlanmaz, her zaman 3 yaşında kalır.

Ticaret Bakanlığı’nın tweeti için tıklayınız.

Related Posts

AKP’li belediye, Erdoğan’ı eleştiren Madrigal grubunun konserini iptal etti

Rize’de gençlik şöleni kapsamında sahne alması beklenen Grup Madrigal’in konseri, gitaristi Ceyhun Kaan Karakaş’ın Erdoğan’la ilgili paylaşımları nedeniyle belediye tarafından iptal edildi.

Peş peşe depremler korkuttu, Eğriboz Adası’nda OHAL ilan edildi

Ege Denizi’nde art arda meydana gelen depremlerin ardından Yunanistan’ın Eğriboz Adası’nda olağanüstü hal ilan edildi.

Kadına akaryakıt istasyonunda öldüresiye dayak

Muğla’da P.D. adlı kadın, bir akaryakıt istasyonunda iddiaya göre tartıştığı bir kişi tarafından tekme ve yumruklu saldırıya uğradı. Derbedilen P.D.’nin şikayeti üzerine polis çalışma başlattı.

Bartın’da kız kardeşi, eniştesi ve yeğenini öldüren zanlı tutuklandı

Bartın’da arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan kavgada, kız kardeşi, eniştesi ve yeğenini tüfekle öldüren şüpheli tutuklandı.

Hindistan’da yıldırım düşmesi 15 kişinin yaşamını yitirmesine yol açtı

Hindistan’ın doğusundaki Odisha eyaletinde 15 kişinin yıldırım düşmesi sonucu öldüğü kaydedildi.

Avrupa nefesini tuttu, bugünkü üç seçimi bekliyor

Avrupa’da bugün siyasi dengeleri doğrudan etkileyecek üç önemli seçim yapılıyor. Romanya, Portekiz ve Polonya’da halklar, bugün sandık başına gidiyor. Alınacak sonuçlar sadece üç ülkenin değil, Avrupa Birliği’nin geleceğini de şekillendirebilir.