“Rusya’nın en çekici teröristi” olarak adlandırılan kadın, 21 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Rusya’da Ukrayna Yanlısı Terörist 21 Yıl Hapse Mahkum Edildi

Rusya’da gerçekleştirdiği Ukrayna yanlısı terör saldırıları sebebiyle Viktoria Shinkaruk isimli kadın, “Rusya’nın en çekici teröristi” olarak tanındı ve 21 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

29 yaşındaki Shinkaruk’a demiryolu ve petrol rafinerilerine yönelik terör saldırıları planladığı suçlaması yöneltilirken, Rus Askeri Mahkemesi Shinkaruk’un Ukrayna lehine çalıştığını ve Kiev’de bir “dead drop” operasyonuna katıldığını iddia etti.

Mahkeme tarafından suçlu bulunan Shinkaruk ve suç ortağı Alexander Kholodkov, çeşitli terör suçlarından dolayı cezalandırıldılar.

Shinkaruk’un savunması mahkeme tarafından reddedilirken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in güvenlik konularındaki hassasiyetinin de bu kararda etkili olduğu belirtildi.

Mahkeme Kararına Tepkiler

Shinkaruk’un yakın çevresi, suçlamalara inanmadıklarını dile getirirken, bazıları ise Shinkaruk’un eşinin etkisiyle hata yaptığını savundu.

Bazı kesimler ise bu kararın Putin’in güvenlik politikasıyla ilgili bir sonuç olduğunu düşünüyor.

Related Posts

Türkiye ile Suriye arasında mutabakat sağlandı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Suriye’ye gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında Suriye Enerji Bakanı Muhammed El-Beşir ile görüştü. Bakan Bayraktar, iki ülke arasında “Enerji, Madencilik ve Hidrokarbon Alanlarında Mutabakat Zaptı”nın imzalandığını bildirdi.

Almanya, İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra ilk kez bir ülkeye uzun süreli asker konuşlandırdı; Litvanya’dan “Bu tarihî bir gün” açıklaması

Almanya, İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra ilk kez bir ülkeye uzun süreli asker konuşlandırdı; Litvanya’dan “Bu tarihî bir gün” açıklaması

Beylikdüzü’nde eşini sokak ortasında bıçaklayan şahıs için istenilen ceza belli oldu

Beylikdüzü’nde boşanma aşamasında olduğu eşi Şeyda Nur Bulut’u sokak ortasında defalarca bıçaklayan tutuklu sanık Murat Bulut, üçüncü kez hakim karşısına çıktı.

Erdoğan: Belki bir Amerika seyahatim olabilir; Sayın Trump’la yüz yüze görüşmemizi orada yapma şansımız olur

Erdoğan: Belki bir Amerika seyahatim olabilir; Sayın Trump’la yüz yüze görüşmemizi orada yapma şansımız olur

Gazze’de savaş sona eriyor mu? ABD Dışişleri Bakanı Rubio’dan dikkat çeken açıklama

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, yakın dönemde Gazze’de ‘savaşın sona ermesine’ yönelik önemli gelişmeler yaşanabileceğini dile getirdi.

Yardım tırları 81 gün sonra Gazze’ye girdi

Gazze’deki hükümetin Medya Ofisi, İsrail’in uyguladığı 81 günlük ablukanın ardından ilk kez, çoğunluğu uluslararası ve sivil toplum kuruluşlarına tahsis edilen 87 yardım tırının bölgeye giriş yaptığını duyurdu. Yardımların büyük bölümünün un, temel …