Pazartesi ilk ders ‘Afet Farkındalığı Eğitimi’

Deprem ve Diğer Afetlerde Doğru Davranış Biçimleri Eğitimi Verilecek!

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, öğrencilere deprem ve diğer afetlerde doğru davranış biçimleri öğretilecek. Bu kapsamda ‘çök–kapan–tutun’ uygulaması, afet ve acil durum çantası hazırlığı, toplanma alanlarının önemi gibi temel bilgiler paylaşılacak.

İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür, afetlere karşı hazırlık konusunun önemine vurgu yaparak, 28 Nisan Pazartesi günü kentteki tüm resmi ve özel okullarda ilk dersin ‘Afet Farkındalığı Eğitimi’ olarak belirlendiğini söyledi. Yentür, “Buradaki temel amacımız, meydana gelebilecek afetlerle ilgili en önemli hususun eğitim olduğunu vurgulamak. Bilinçlendirme çalışmalarıyla afet risklerini azaltmayı ve afetlere karşı hazırlıklı bireyler yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Eğitim ve öğretim sürecimizin doğal bir parçası olarak afet bilincini sürekli canlı tutuyoruz. Pazartesi günü öğretmenlerimizle birlikte çocuklarımızın afet öncesi, anı ve sonrasında alınabilecek önlemleri öğrenmelerini sağlayacak bir farkındalık çalışması yapacağız” dedi.

Yentür, afet bilincinin sadece öğrencilerle sınırlı kalmayacağını vurgulayarak, “Bundan sonraki süreçte yıl sonuna kadar tüm Okul Aile Birliği başkanları ve yönetim kurulu üyelerini, Milli Eğitim Bakanlığının Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘Afet Farkındalığı Eğitimi’ modülüne dahil edeceklerini belirtti. Ayrıca, aileleri de afetlere karşı daha bilinçli hale getirmeyi amaçlayan 16 saatlik sertifikalı bir program uygulayacaklarını ifade etti. Yentür, “Eğitim camiası olarak, afet gibi olağanüstü durumlarda her zaman tek yürek olmayı başaran güçlü bir aile olduğumuzu unutmadan çalışmalarımıza kararlılıkla devam edeceğiz” dedi.

Related Posts

Yapay zekayı kullanarak İzmir’i çocuk gözüyle anlattılar

İzmir’de Eğitim Bilişim Ağı (EBA) İçerik Geliştirme Ekibi Robokod ‘Hayalden Kitaba: Düşlerini Kodlayan Çocuklar Atölyesi’ projesi kapsamında Buca 30 Ağustos Ortaokulu 5’inci sınıf öğrencileri, İzmir ile ilgili hikayeler yazıp yapay zeka araçlarını kullanarak içeriklerini dijital formata dönüştürdü. ‘İzmir’in Hikayeleri’ başlığı altında bir e-kitapta toplanan hikayelerin, çocukların hayal gücüyle kaleme alındığını söyleyen proje koordinatörü Gürnüş Öztürk, “Çocuk gözüyle İzmir’i yazdılar. Türkiye’nin, belki dünyanın herhangi bir yerinden İzmir’i diğer çocuklar, çocuk gözüyle okuyabilecek” dedi.

Milli Eğitim Müdürlükleri Yönetmeliği, Resmi Gazete’de

Milli Eğitim Bakanlığı, ‘Milli Eğitim Müdürlükleri Yönetmeliği’nin Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini açıkladı.

23 Nisan’da noterler açık mı?

23 Nisan noterler çalışıyor mu sorusu, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesinde merak edilen konuların başında geliyor. Özellikle resmi işlemlerini bu tarihe denk getirmek isteyen vatandaşlar, “23 Nisan noterler çalışıyor mu” sorusunun cevabını …

Flamengo, BCL Amerika Finalinde Şampiyon Oldu

Flamengo, 2024-25 Basketbol Şampiyonlar Ligi (BCL) Amerika finalinde Arjantin temsilcisi Boca Juniors’u 83-57 mağlup ederek turnuvadaki ikinci şampiyonluğunu kazandı. Rio de Janeiro’daki Maracanazinho Spor Salonu’nda oynanan finalde taraftarının …

Şarkışla’da Arıcılık Kursu Açıldı

Sivas’ın Şarkışla ilçesinde Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından arıcılık kursu açıldı. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde toplam 84 saat sürecek olan kursa 28 kursiyer katılıyor. 25 Mayıs’ta sona erecek eğitim programı kapsamında kursiyerlere hem …

Milli Eğitim Bakanı Tekin’den 23 Nisan Açıklamaları: Gelecek Demokrasiyle Gelecek

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Önümüzdeki yüzyılı Türkiye’de demokrasinin, milli iradenin egemen olduğu yüzyıl olarak tanımlamak istiyoruz.” dedi. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ile Gençlik ve Spor Bakanı Osman …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir