Microsoft’un yapay zeka asistanı Copilot kullanıcılardan beklenen ilgiyi görmüyor

Microsoft, yapay zeka alanında hızlı bir giriş yapmış olsa da son zamanlarda rakipleri Google ve Meta’nın gerisine düştü. Özellikle yapay zekasını kullanıcılarla buluşturma konusunda geç kalan şirketin öne çıkan yapay zekası Copilot, Windows kullanıcılarına sunulmasına rağmen beklenen ilgiyi göremiyor.

Copilot’un Kullanıcı Sayısı 20 Milyonla Sınırlı Kaldı

Eski Wall Street Journal yazarı Tom Dotan, Microsoft’un Copilot’u kullanıcıları cezbetmekte zorlandığını belirtiyor. Microsoft’un CFO’su Amy Hood’un verilerine göre Copilot’un aktif kullanıcı sayısının 20 milyonla sınırlı kaldığını vurgulayan Dotan, kullanıcı sayısının artış hızının endişe verici olduğunu dile getiriyor. Amy Hood’un paylaştığı grafikteki kullanıcı sayısının düz bir çizgi oluşturduğunu aktarıyor.

Bununla birlikte, ChatGPT gibi rakip yapay zekalar hızla kullanıcı sayısını artırıyor. ChatGPT şu anda haftalık 400 milyondan fazla aktif kullanıcıya sahip durumda. Diğer yandan Google Gemini da yüz milyon kullanıcı barajını aşmış durumda. Bu durumda, Copilot’un 20 milyonda takılıp kalması Microsoft için endişe verici bir durum arz ediyor.

Copilot, ChatGPT ve Gemini gibi rakiplerinden daha avantajlı bir konumda olmasına rağmen, geniş kitlelere ulaşmakta zorlanıyor. Dünya genelinde 1.5 milyardan fazla Windows kullanıcısına otomatik olarak ulaşan Copilot, Office ve OneDrive gibi Microsoft uygulamalarıyla entegre bir şekilde sunulmasına rağmen beklenen ilgiyi görmüyor.

Microsoft, Copilot’u sürekli olarak iyileştirmeye devam ediyor. Bilgisayar ekranını görebilme ve belirli görevleri otomatik olarak yerine getirebilme gibi özellikler Copilot+’a eklenmiş durumda. Bu özelliklerin gelişmesiyle birlikte, Copilot Windows kullanıcıları için daha cazip hale gelebilir. Ancak şu an için beklenen ilgiyi göremediği açıkça ortada.

Related Posts

Yanında telefon olmadan Whatsapp’a girilir mi?

İnsanlar zaman zaman telefonlarını evde unutabiliyorlar. İş yerlerinde ise bilgisayardan Whatsapp’a bağlanması gerektiğinde sorun oluyor. Bu sorunun çözümü bulundu. İşte tüm detaylar… İlk önce Whatsapp’ı açmak istediğiniz bilgisayardan Web Whatsapp …

Kuantum ışınlanması! Bilimsel devrimin yeni adımı

Bilim dünyası, kuantum ışınlanmasının fiberoptik kablolar üzerinden başarıyla gerçekleştirilmesiyle tarihi bir eşikten geçti. Northwestern Üniversitesi’nden mühendislerin öncülük ettiği bu çığır açan çalışma, bilgiyi anında ve güvenli bir şekilde …

Beyninizin gizli ritmi zekanızı ele veriyor

Zeka, beyninizin içsel uyumu ve görevler arasında ne kadar hızlı senkronize olabildiğiyle de ilişkili olabilir. Almanya’daki Johannes Gutenberg Üniversitesi’nden psikolog Anna-Lena Schubert ve ekibinin yürüttüğü yeni bir araştırma, beynin theta bağlantısı adı verilen gizli ritminin, bilişsel yeteneklerle güçlü şekilde bağlantılı olduğunu ortaya koydu.

Toyota’yı satın almayı planlıyordu! Araç üretim devi iflas başvurusunda bulundu!

Çin otomotiv pazarında elektirik araç üretimiyle öne çıkan Neta Auto’nun iflas başvurusunda bulunduğu ortaya çıktı.

İran, İsrail’in siber saldırılarını önlemek için internet komple kapatıyor

İran – İsrail savaşının 6. gününde Tel Aviv ve Tahran’ın karşılıklı bombalanması devam ederken, bölgeden farklı haberler de gelmeye ve savaş bombalarla olduğu kadar sosyal medya paylaşımları, karşılıklı söylemlerle de devam ediyor. İran hükümeti son olarak İsrail kaynaklı olası siber saldırılara karşı önlem olarak ülkedeki internet erişimini yavaşlatmaya başladı. Vatandaşlardan Whatsapp gibi uygulamaların silinmesini isteyen İran hükümeti, bu gece itibariyle ülkedeki interneti tamamen kapatmayı planlıyor.

Hologram teknolojisi akıllı telefonları ele geçiriyor

Akıllı telefonlar, bilim kurgu filmlerinden fırlamış gibi görünen hologram teknolojisiyle iletişim dünyasında yeni bir sayfa açtı. Bilimsel araştırmalar ve uluslararası uzmanların görüşleri, bu yenilikçi teknolojinin günlük yaşamı dönüştürme …