Merkez Bankası’nın rezervleri aralıksız 5 haftadır geriliyor

TCMB’nin Açıkladığı Verilere Göre Uluslararası Rezervler Düştü

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan verilere göre, bir önceki hafta 38 milyar 874 milyon dolar olan net uluslararası rezervler, 18 Nisan ile sona eren haftada 243 milyon dolar azalarak 38 milyar 631 milyon dolara düştü. Resmi rezerv varlıkları ise geçen haftaya göre yüzde 0,6 azalarak 146,6 milyar dolar düzeyinde gerçekleşti.

Bu hafta döviz varlıkları yüzde 6,3 azalarak 56,6 milyar dolar, altın cinsinden rezerv varlıkları ise yüzde 3,5 artarak 82,3 milyar dolar oldu. IMF rezerv pozisyonu ve SDR toplamı ise yüzde 1,3 artarak 7,7 milyar dolara ulaştı.

Kamu sektörünün (Merkez Bankası ve Merkezi Yönetim) kısa vadede döviz likiditesini etkileyen döviz yükümlülükleri geçen haftaya göre yüzde 2,1 artarak 112,4 milyar dolar düzeyinde gerçekleşti. Önceden belirlenmiş döviz yükümlülükleri yüzde 2,6 artarak 57,3 milyar dolar, şarta bağlı döviz yükümlülükleri ise yüzde 1,5 artarak 55,1 milyar dolara yükseldi. Merkez Bankası’nın toplam yabancı para swap işlemlerinden kaynaklanan döviz yükümlülükleri ise 19,8 milyar dolar seviyesinde gerçekleşti.

Related Posts

Maaş 100 milyon zarar 1.5 trilyon

Merkez Bankası 2023 ve 2024’te toplam 1.5 trilyon zarar etti. Merkez’in tepe yöneticilerine zarar edilen iki yılda toplam 100 milyon lira maaş ödendi.

Altının kilogram fiyatı ne kadar oldu? 25 Nisan 2025 Cuma kilogram altın fiyatı…

Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası’nda altının kilogram fiyatı ne kadar oldu? Altın borsasında bugün en fazla işlem yapan kurumlar hangileri? İşte ayrıntılar…

Türk çay devi iflas bayrağını çekiyor

120 yıllık geçmişe sahip Türkiye’nin köklü çay markası Tirebolu 42, mali darboğazı aşamayınca konkordato sürecine girdi. Mahkeme, alacaklılarla yapılacak kritik toplantı için tarih verdi.

15 milyon dolar yatırım yaptı

İDO, 15 milyon dolarlık yatırımla filosuna 4 yeni arabalı vapur eklediğini duyurdu.

Milyonlarca kişinin hayatı hiçe sayılıyor! Talan edilen deprem vergileri ile neler yapılabilirdi?

İstanbul’da dün 6,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD’dan yapılan açıklamaya göre sarsıntı, Marmara Bölgesi’nin tamamında hissedildi. Depremden sonra çok sayıda artçı sarsıntı kaydedilirken deprem vergileri ve kentsel dönüşüm çalışmalarının yetersizliği tekrar tartışma konusu oldu. Peki 22 yıllık AKP iktidarında toplanan deprem vergileriyle kaç ev kentsel dönüşüme girebilirdi? İşte ayrıntılar…

İTO Başkanı Avdagiç’ten İstanbul depremiyle ilgili açıklama

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, depreme hazır olmak için her günün ve her saatin çok kıymetli olduğunu belirterek, “Ticari yapılarda, devletimizin desteğiyle risk tespiti ve modern teknolojileri kullanarak yapı güçlendirme çalışmalarını bir an evvel yapmalıyız” ifadesini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir