Kremlin: Putin-Trump görüşmesi için zaman gerekiyor

Rusya ve ABD Arasındaki Olası Görüşme İçin Zaman Gerekiyor

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ABD Başkanı Donald Trump arasındaki olası görüşme için Amerikalılardan herhangi bir sinyal almadıklarını belirterek, “Görünüşe göre belirli bir zaman gerekiyor.” dedi.

Peskov, Putin ile Trump’ın olası görüşmesine ilişkin başkent Moskova’da gazetecilere değerlendirmelerde bulundu.

Görüşme için Putin’in ABD’ye gidip gitmeyeceğine ilişkin soruyu yanıtlayan Peskov, “Bu, liderler tarafından böyle bir görüşmeyi organize etmeyi uygun gördükleri bir zamanda istişare edilir. Şimdiye kadar Amerikalılardan herhangi bir sinyal almadık, bu yüzden kendi takvimimiz üzerinde çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Peskov, Rusya’nın görüşmeye hazır olduğunu belirterek, “ABD tarafı da hazır görünüyor. Görünüşe göre belirli bir zaman gerekiyor.” dedi.

Belarus’ta kesin olmayan resmi sonuçlara göre Aleksandr Lukaşenko’nun zaferiyle sonuçlanan cumhurbaşkanı seçimine ilişkin Peskov, “Müttefikimizin başarısı nedeniyle mutluyuz. Batı’dan seçime dair gelen seslere gelirsek son derece tahmin edilebilirler ve değerlendirme lüzumu görmüyoruz.” görüşünü paylaştı.

Putin, 24 Ocak’ta, Trump’la Ukrayna Savaşı ve enerji gibi konuları görüşmek üzere bir araya gelmeleri gerektiğini açıklamıştı.


“Marmara Denizi’ni kurtarmak için 1 milyar dolar gerekiyor” – Prof. Dr. Bayram Öztürk anlatıyor

Günün öne çıkan haberleri…

TIKLAYIN – Cansu Çamlıbel röportajı | Prof. Ayşe Buğra: AİHM sistemi de Avrupa Konseyi de bu çaresiz görüntüyle zarar gördü; TÜSİAD korktu, herkes susuyor, çok acıklı…

TIKLAYIN – Son seçim anketinde çarpıcı detaylar: AKP ve CHP’nin oy oranı değişti; Erdoğan’ın adaylığı için anayasa değişikliği yapılması konusunda MHP’liler şaşırttı

TIKLAYIN – Bakan Ersoy’a otel izni vermişti: Turizm tesislerinin denetimini Neşe Çıldık’ın başında olduğu müdürlük yapıyormuş

TIKLAYIN – Grand Kartal Otel’in sahibi Halit Ergül, diğer oteli için orman katliamı yapmış; araziyi 13 kat büyütmüş

TIKLAYIN – Kadıköy bit pazarında bıçaklı dehşet: İtalyan Şefin 14 yaşındaki oğlu ağır yaralandı

TIKLAYIN – CHP’li vekil kulislerdeki iddiayı doğruladı: Muharrem İnce “baba ocağı”na dönüyor
TIKLAYIN – Kartalkaya yangın soruşturmasında tutuklanan Bolu Belediye Başkan Yardımcısı ve İtfaiye Müdür Vekili’nin ifadeleri ortaya çıktı

Related Posts

Beylikdüzü’nde eşini sokak ortasında bıçaklayan şahıs için istenilen ceza belli oldu

Beylikdüzü’nde boşanma aşamasında olduğu eşi Şeyda Nur Bulut’u sokak ortasında defalarca bıçaklayan tutuklu sanık Murat Bulut, üçüncü kez hakim karşısına çıktı.

Erdoğan: Belki bir Amerika seyahatim olabilir; Sayın Trump’la yüz yüze görüşmemizi orada yapma şansımız olur

Erdoğan: Belki bir Amerika seyahatim olabilir; Sayın Trump’la yüz yüze görüşmemizi orada yapma şansımız olur

Gazze’de savaş sona eriyor mu? ABD Dışişleri Bakanı Rubio’dan dikkat çeken açıklama

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, yakın dönemde Gazze’de ‘savaşın sona ermesine’ yönelik önemli gelişmeler yaşanabileceğini dile getirdi.

Yardım tırları 81 gün sonra Gazze’ye girdi

Gazze’deki hükümetin Medya Ofisi, İsrail’in uyguladığı 81 günlük ablukanın ardından ilk kez, çoğunluğu uluslararası ve sivil toplum kuruluşlarına tahsis edilen 87 yardım tırının bölgeye giriş yaptığını duyurdu. Yardımların büyük bölümünün un, temel …

AYM iptal etti, Meclis geri getirdi: Kamudaki taşınmazlar TRT’ye bedelsiz tahsis edilecek, şirket kurabilecek, sözleşmeli personelin özlük haklarında Cumhurbaşkanı yetkili olacak

TRT Yönetim Kurulu, özel hukuk hükümlerime tabi şirket kurabileceği gibi yerli ve yabancı gerçek ve tüzel kişilerle ortaklık kurabilecek

Erdoğan’ın büyük çıkmazını Turhan Çömez deşifre etti: Saray’a yakın iş insanları isyanda

Sözcü TV’de Uğur Dündar ile Arena programına katılan İYİ Partili Turhan Çömez, iktidara sert sözlerle yüklendi. Hükümetin uyguladığı mevcut ekonomi modelinin iflas ettiğini savunan Çömez, yüksek faiz politikalarının sanayiyi ve üretimi çökme noktasına getirdiğini belirterek, “İktidara yakın iş insanları bile feryat ediyor” değerlendirmesinde bulundu.