Kameralarla bulundu, bu hamlenin faturası ağır oldu: 100 bin TL ceza kesildi

Avcılar’da Kaçak Hafriyat Dökülmesine Şirkete İdari Para Cezası

Avcılar’da bir şirkete ait damperli kamyonla, boş araziye kaçak hafriyat döküldüğü tespit edildi. Şirkete 100 bin lira idari para cezası kesildi.

Yeşilkent Mahallesi’nde bulunan boş araziye birkaç gün önce, ön plakası çıkarılmış bir kamyon hafriyat atıklarını boşaltarak uzaklaştı. Görüntüler, Avcılar Belediyesi’nin kamera sistemine yansıdı. Belediyenin kameraları ile aracın bağlı olduğu şirket tespit edildi ve 100 bin lira ceza kesildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne gönderilen tutanaklar sonrasında daha ağır ceza uygulanacağı belirtildi.

İBB’nin Cezaları Yüksek

Avcılar Belediyesi Zabıta Müdürü Adnan Karakoç, kamera sistemini çevrenin korunması için kurduklarını belirterek şu ifadeleri kullandı:

  • Hafriyat kamyonunun çevreyi kirletmek üzere olduğunu gördük. G-523 Sokak üzerinde kaçak döküm yapıldı.
  • Plakası sökülmüş olan araçtan emniyet bilgileri alındı ve yasal işlem uygulandı.
  • İlçe emniyet müdürlüklerine de görev düşüyor.
  • İBB’ye tutanaklar gönderilerek işlem yapılması istenecek.

Karakoç, Avcılar Belediyesi’nin 100 bin lira ceza uyguladığını, İBB’nin ise Çevre Koruma Kanunu’na göre çok daha yüksek cezaları bulunduğunu belirtti. Denetim ve yaptırımların süreceği vurgulandı.

Related Posts

Tuncer Bakırhan’dan dikkat çeken ‘Lozan’ açıklaması: ‘Lozan ile çizilen sınırlara ortak vatan diyen birisi Lozan’ın neresini tartışıyor?’

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, “Ortak vatan çağrısı yapılıyor. Ortak vatan çağrısını yapanlar mevcut sınırları kabul ediyorlar. Lozan ile çizilen sınırlara ortak vatan diyen birisi Lozan’ın neresini tartışıyor, Türkiye’nin neresini bölüyor?” dedi.

Eurovision Şarkı Yarışması provalarında protesto edilen İsrail için canlı yayın önlemi alındı

Eurovision Şarkı Yarışması provalarında protesto edilen İsrail için canlı yayın önlemi alındı

CHP’li vekilden dikkat çeken soru: 1921 Anayasası ile Cumhuriyet mi pazarlık masasında?

CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, terör örgütü PKK’nın fesih bildirisiyle gündeme gelen 1921 Anayasası vurgusunun, iktidarın “yeni anayasa” planlarıyla örtüştüğünü savundu. “Lozan’a saldırı, Cumhuriyet’e tuzaktır” diyen Öztürkmen, Erdoğan, Bahçeli ve Kurtulmuş’a sert sorular yöneltti.

Gündem PKK’nin fesih kararı: Tuncer Bakırhan ‘Anayasa’ sorusuna yanıt verdi

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, tartışmalara neden olan PKK’nin fesih kararını değerlendirdi. Bakırhan, DEM Parti’nin olası anayasa değişikliğine ilişkin bakışına yönelik soruya da yanıt verdi.

‘Korucular çobanlık yapsın’ sözlerine tepki yağıyor

DEM Partili Bakırhan’ın “Korucuların elindeki silahı al, ver sopayı köyde hayvan baksın. Daha onurlu bir görevdir” sözlerine çok sayıda tepki geldi.

Trump’a 400 milyon dolarlık hediye ortalığı karıştırdı: Kendi partisinden bile tepki geldi

Katar’ın ABD Başkanı Trump’a hediye etmek istediği 400 milyon dolarlık uçak ortalığı karıştırdı. Katar Kraliyet Ailesi’nin hediyesi adeta bir ‘Uçan saray’ olarak niteleniyor. Boeing 747-8 model uçak ABD Başkanlarının kullandığı ve “Air Force One …