İzmir’deki İşçi Buluşması

Tekgıda-İş Sendikası Şube Başkanı Ömer Atabey’den İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne Ziyaret

Tekgıda-İş Sendikası 7 No’lu Şube Başkanı Ömer Atabey, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki İZTARIM şirketi bünyesindeki 100. Yıl Bayındır Süt İşleme Fabrikası ile Ödemiş Et Entegre Tesisinde ücretsiz izne çıkarılan işçilerle bir araya geldi.

Atabey, ilk olarak izne çıkarılan süt işleme fabrikası işçileriyle buluşarak, daha sonra tesisin yöneticileriyle görüştü.

Gazetecilere açıklama yapan Atabey, işletmenin kuruluşunda olumlu sonuçlar alındığını belirtirken, zaman içinde mali krizle birlikte sıkıntılar yaşandığını dile getirdi.

Atabey, “Bu projeler devam ettirilmeyecekse, mağdur olan işçilerin diğer birimlerde istihdam edilmesini talep ediyoruz. İşçilerin ücretsiz izin istemesine saygı gösterilmeli, ancak insanlar işsiz kalmamak için kanun dışı uygulamalara yönelebiliyor.” şeklinde konuştu.

Atabey daha sonra Ödemiş Et Entegre Tesisinde izne çıkarılan işçilerle bir araya geldi.

AK Partili Atmaca’dan Çarpıcı Açıklamalar

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Uğur İnan Atmaca da Bayındır Süt İşleme Fabrikasının çalışma ruhsatı almadığını iddia etti.

İddialarına devam eden Atmaca, “Bu işletme gıda üretimi yapmasına rağmen çalışma ruhsatı almadı. Halkın sağlığını doğrudan tehdit etmiştir ve bu durum ciddi şekilde soruşturulmalıdır.” dedi.

Atmaca, konuyla ilgili idari ve hukuki süreçlerin başlatılması gerektiğini vurguladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesinden Açıklama

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, 100. Yıl Bayındır Süt İşleme Fabrikası ile Ödemiş Et Entegre Tesisinde çalışanların ekonomik nedenlerle 60 gün ücretsiz izne çıkarıldığı belirtildi.

Açıklamada, halk sağlığını tehdit eden iddiaların gerçeği yansıtmadığı ve süt işleme fabrikasının ruhsatlandırma sürecinde olduğu bilgisi verildi.

Belediye, süt işleme fabrikasında yapılan eksikliklerin giderilmesi için çalışmaların başlatıldığını açıkladı ve durumun yakından takip edileceğini belirtti.

Related Posts

Bursa’nın ihracatında otomotiv sektörü başı çekiyor

Bursa’nın dış satımının yüzde 50,32’lik kısmı otomotiv endüstrisi ürünlerinden oluştu.

Gazilere yüzde 50 doğal gaz indirimi

‘Terörsüz Türkiye’ kapsamında çalışmalar devam ederken sürece karşı çıkılmaması için iktidar bir adım attı ve şehit aileleri ve gazilere doğal gaz indirimi getirdi.

ASELSAN’dan 72 milyon dolarlık sözleşme

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı ile ASELSAN arasında Yeni Nesil Ağ Tabanlı Askeri Haberleşme Sistemleri’nin tedarikine yönelik tutarı 71 milyon 886 bin 91 dolar olan sözleşme imzalandı.

Konutta ve sanayide doğal gaza zam!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), doğal gaz toptan satış fiyatlarında bütçe hedefleri doğrultusunda değişikliğe gidildiğini bildirdi.

Son dakika… Doğalgaza dev zam!

Son dakika haberi… BOTAŞ, doğalgaz fiyatlarına konutlarda yüzde 24,6 oranında zam yapıldığını duyurdu. Zamlı tarife yarından itibaren geçerli olacak.

Emeklilerin sabrı taştı! Sokağa iniyorlar hem de enflasyonun açıklanacağı gün!

Milyonlarca emekli hayat pahalılığı ve yüksek enflasyon karşısında ayakta kalmaya çalışıyor. 3 Temmuz’da açıklanacak 6 aylık enflasyon farkı ile bir nebze rahatlamayı uman emekliler için ortaya .çıkan rakamlar iç açıcı değil. Üstelik 2 buçuk emekli …