İsrail’in iki eve düzenlediği hava saldırısında 4 Filistinli hayatını kaybetti

Filistinli Ailelerin Evleri Hava Saldırılarının Hedefi Oldu

Gazze’deki Filistin Sivil Savunma Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, bölgenin kuzeyinde bulunan Gazze kentinde bir ev hava saldırısına maruz kaldı.

Açıklamada, Filistinli “Sukeyk” ailesine ait evin hava saldırısına uğradığı ve saldırı sonucunda bir kadının hayatını kaybettiği, 5 kişinin de yaralandığı belirtildi.

Gazze Şeridi’nin güneyinde bulunan Han Yunus kentinde de bir evin bombalandığı bildirilen açıklamada, bölgeye sivil savunma ekiplerinin sevk edildiği ifade edildi.

Açıklamada, İsrail’in saldırdığı evin enkazından 3 Filistinlinin cesedinin çıkarıldığı ve birçok yaralının bulunduğu aktarıldı.

İsrail’in 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda yaklaşık 17 bin 841’i çocuk, 12 bin 298’i kadın olmak üzere 46 bin 584 Filistinlinin hayatını kaybettiği, 109 bin 731 kişinin de yaralandığı belirtildi.

Enkaz altında halen binlerce insanın olduğu bildirilirken, sivil altyapının hedef alınarak hastane ve eğitim kurumlarına saldırıldığı da vurgulandı.

Related Posts

Leman dergisi hakkında soruşturma başlatıldı

Leman Dergisi’nde çıkan bir karikatür hakkında Adalet Bakanı Yılmaz Tunç sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Dergi hakkında ‘dini değerleri alenen aşağılama’ suçundan adli soruşturma başlatıldı

Mustafa Sandal: Kilosu 20 Euro olan domates bulamadık

Şarkıcı Mustafa Sandal, “Almanya’da domatesin kilosu 20 Euro oldu” iddiasını marketleri gezerek yalanladı.

Türkiye’nin konuştuğu televizyon kanalı eski MHP’li milletvekiline satıldı

Pozitif Bank’ın sahibi Erkan Kork’un tutuklanmasının ardından TMSF tarafından el konulan Flash Haber TV, son zamanlarda medya girişimleri ile bilinen eski MHP milletvekili Arzu Erdem’in sahibi olduğu TYT Türk’e satıldı.

Ağaç gibi nefes alan malzeme: Canlı yapı karbonu havadan çekiyor

İsviçre’deki ETH Zürih Üniversitesi’nde bilim insanları, havadaki karbondioksiti ağaçlar gibi emebilen canlı bir malzeme geliştirdi. Malzeme, fotosentez yapan bakteriler sayesinde karbondioksiti hem organik hem de mineral forma dönüştürebiliyor.

Aç ve bitap ölümü bekliyor

İsrail’in Gazze’deki ablukasının kurbanlarından biri 22 aylık Şam Kıdeyh. Bir ay önce saldırıda babasını kaybeden minik Şam, Han Yunus’taki bir çadırda “akut yetersiz beslenme”yle mücadele ediyor. Sağlık sistemi çöktüğü için tedavi olamıyor, sınırlar kapalı olduğu için gıdaya ulaşamıyor. Tıpkı Gazze’deki binlerce çocuk gibi…

Prof. Dr. Adem Sözüer’den CHP’ye açılan kurultay davasına ilişkin açıklama: Partilerin hukuk dışı yöntemlerle etkisizleştirilmesi esasen suçtur, mağdur ise tüm toplumdur

“Hukuktan arındırılmış ortamlarda muhalefetteki siyasal partiler, kamusal yetkiler kötüye kullanılıp ‘organize işlerle’ iç çatışma, tartışma ve belirsizliklere sürüklenmek istenir. Böylece etkin muhalefet yapan partiler ‘Türk tipi’ bir majestelerinin muhalefet partisine dönüştürülür”