İran, ‘Gazze’ adlı yeni İHA’yı tanıttı: 35 saat havada kalabiliyor

İran Devrim Muhafızları Ordusu, “Gazze” Adlı İHA’yı Tanıttı

İran Devrim Muhafızları Ordusu tarafından geliştirilen ve ülkenin en ağır insansız hava aracı (İHA) olarak kabul edilen “Gazze” adlı İHA’nın tanıtımı yapıldı. İran Devrim Muhafızları Ordusu’nun açıklamasına göre, Gazze adlı İHA, “Büyük Peygamber 19” askeri tatbikatında kullanılarak 8 hedefi başarıyla imha etti.

DHA’nın haberine göre, Gazze adlı İHA, 22 metre kanat açıklığına ve 3 bin 100 kilogram kalkış ağırlığına sahip. Ayrıca, 35 saat havada kalma süresine ve saatte 350 kilometre hıza ulaşma yeteneğine sahip olduğu belirtildi.

Operasyon menzilinin 4 bin kilometre olduğu söylenen İHA, 500 kilogram yük taşıma kapasitesine ve 12 bomba taşıma kapasitesine sahip. Ayrıca, elektronik harp sistemleriyle donatılan Gazze İHA, sadece saldırı amaçlı değil, keşif görevlerinde de kullanılabilecek şekilde tasarlandı.

(İHA)

Related Posts

Netanyahu’nun oğlu, tehdit edildiği iddiası ile ülkeyi terk etti

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun oğlu Yair Netanyahu, muhalif protestocuların kendisine yönelik “ölüm tehditleri” nedeniyle ülkeyi terk ederek ABD’ye taşındığını iddia etti. Yair Netanyahu, TOV haber platformuna verdiği röportajda, Başbakan …

Sarıyer’den ikinci acı haber de geldi

Sarıyer’de denizde kaybolan 2 gencin cesedine ulaşıldı.

Leman dergisi hakkında soruşturma başlatıldı

Leman Dergisi’nde çıkan bir karikatür hakkında Adalet Bakanı Yılmaz Tunç sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Dergi hakkında ‘dini değerleri alenen aşağılama’ suçundan adli soruşturma başlatıldı

Mustafa Sandal: Kilosu 20 Euro olan domates bulamadık

Şarkıcı Mustafa Sandal, “Almanya’da domatesin kilosu 20 Euro oldu” iddiasını marketleri gezerek yalanladı.

Türkiye’nin konuştuğu televizyon kanalı eski MHP’li milletvekiline satıldı

Pozitif Bank’ın sahibi Erkan Kork’un tutuklanmasının ardından TMSF tarafından el konulan Flash Haber TV, son zamanlarda medya girişimleri ile bilinen eski MHP milletvekili Arzu Erdem’in sahibi olduğu TYT Türk’e satıldı.

Ağaç gibi nefes alan malzeme: Canlı yapı karbonu havadan çekiyor

İsviçre’deki ETH Zürih Üniversitesi’nde bilim insanları, havadaki karbondioksiti ağaçlar gibi emebilen canlı bir malzeme geliştirdi. Malzeme, fotosentez yapan bakteriler sayesinde karbondioksiti hem organik hem de mineral forma dönüştürebiliyor.