İran Dışişleri Sözcüsü: Ülkenin nükleer tesisleri ciddi hasar gördü

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü: ABD ve İsrail Saldırıları Sonucu Nükleer Tesislerde Ciddi Hasar Oluştu

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, ABD ve İsrail’in düzenlediği saldırılar sonucunda ülkesinin nükleer tesislerinde “ciddi hasar oluştuğunu” ifade etti. Bekayi, Katar merkezli Al Jazeera televizyonunda katıldığı canlı yayında, saldırılar sonrasında İran’ın nükleer programına ilişkin soruları yanıtladı.

Uluslararası toplumun, ABD’nin İran’daki nükleer tesislere yönelik saldırılarını kınaması gerektiğini söyleyen Bekayi, Tahran’ın nükleer enerjiyi barışçıl amaçlarla kullanma hakkından vazgeçmeyeceğini belirtti. İran Meclisinin Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) ile işbirliğini askıya alan yasa tasarısını kabul etmesine değinen Bekayi, saldırılar sonrasında Tahran’ın “UAEA ile ilişkilerini yeniden gözden geçirmesinin doğal olduğunu” ifade etti.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, İsrail ve ABD’nin saldırıları sonrasında ülkedeki nükleer tesislerin durumu hakkında sorulan bir soruyu cevaplayarak, ülkesinin nükleer tesislerinin ABD ve İsrail saldırıları nedeniyle “ciddi hasar gördüğünü” dile getirdi ancak detay vermekten kaçındı.

ABD, 22 Haziran’da İran’ın Fordo, İsfahan ve Natanz’daki 3 nükleer tesisine hava saldırısı düzenlemişti. ABD’de hazırlanan ve CNN televizyonunda yayımlanan bir istihbarat değerlendirmesine göre, ABD’nin hafta sonu İran’ın 3 nükleer tesisine düzenlediği hava saldırılarının, İran’ın nükleer programının temel yapısını yok etmediği, muhtemelen sadece aylarca geriye attığı belirtilmişti.

İsrail ordusu ise bugün yaptığı açıklamada, saldırıların etkilerini belirlemek için henüz erken olduğunu ancak Tahran’ın nükleer programının “yıllarca geriye gittiğini” iddia etti. (AA)

Related Posts

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan NATO Zirvesi’nde açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Zirvesi’nde açıklamalarda bulunuyor.

Silivri’de ‘kurultay’ trafiği: Özgür Özel görüşme sonrası ne açıklama yapacak?

Kılıçdaroğlu’nu ziyaret eden heyetin ardından İmamoğlu’na bir ziyaret de Özgür Özel’den geldi.

Tartıştığı arkadaşını boğazını keserek öldürdü

Yalova’nın Çınarcık ilçesinde iki arkadaş arasında çıkan tartışma ölümle sonuçlandı. C.E., alkol aldığı Bahattin Arman’ı boğazını keserek öldürdü.

İran Meclis’i o işbirliğini askıya aldı: Nükleerde yeni yol haritası

İran Meclisi’nin Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) ile işbirliğini askıya alan yasa tasarısını kabul ettiği belirtildi. İran devlet televizyonuna göre, İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf, söz konusu tasarının kabul edilmesinin ardından …

Gaziantep ve Hatay’ı Bahçeli’nin memleketine bağladı: MHP’li Osmaniye Belediye Başkanı Çenet’in haritası tepki çekti

MHP’li Osmaniye Belediye Başkanı İbrahim Çenet, sosyal medya hesabında harita paylaşımında bulunarak, Gaziantep ve Hatay’ın ilçelerini Osmaniye’ye bağladı. Gaziantepliler ve Hataylılar haritaya tepki gösterirken AKP’li Şamil Tayyar da, “Büyükşehir olmak istiyorsanız Gaziantep’e katılın” dedi.

İkinci ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ vakası çıktı

Disiplin soruşturması kapsamında savunma vermesi istenen öğrencilerin de aynı teğmenler gibi okuldan tamamen ya da geçici süreyle “ihracı” gündeme gelebilir.