Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nden soruşturma çağrısı: Elinde bilgi, belge, kanıt olanlar savcılığa başvursun

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Para İddialarını Reddetti ve Soruşturma Çağrısı Yaptı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, sözleşmesi biten işçilerden sözleşmelerinin yenilenmesi için para istendiği iddialarını reddetti ve soruşturma çağrısı yaptı.

Yazılı açıklama yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Emrullah Gördük, “430 sözleşmeli personelin bir kısmının sözleşmelerinin yenilenmemesi kararı üzerine, yönetimimize yönelik bir süredir bazı çevrelerce bir karalama kampanyası yürütülmektedir. Söz konusu çevreler, halk iradesine atanmış kayyımların seçimle gönderilmesinden bu yana düzenli ve sistemli bir şekilde ‘Çamur at izi kalsın’ mantığıyla, aslı astarı olmayan hayal ürünü iddialarla, yönetimimizi zan altında bırakmaya çalışmaktadır” dedi.

İddiaların doğru olmadığını belirten Gördük, “Bu çevreler sözleşmesi yenilenmeyen personelden, 300 bin TL karşılığında sözleşmelerinin yenileneceğinin vaat edildiğine ilişkin kirli iftiralarda bulunmaktadırlar. Öncelikle Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına açık çağrıda bulunuyor ve bu iftiraların acilen soruşturulmasını talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Elinde belge olanları savcılığa başvurmaya çağıran Gördük, şöyle devam etti:

“Yine kamuoyuna açıkça çağrıda bulunuyoruz; ileri sürülen ‘para karşılığında sözleşme’ iftiralarına dair elinde bilgi, belge veya herhangi bir kanıt olanları, derhal Cumhuriyet Başsavcılığına başvurmaya çağırıyoruz. Aksi durumda; hiçbir koşulda iyi yönetişim ilkeleri olan açık, şeffaf, hesap verebilirlikten ödün vermeyen yönetimimize yönelik, demokrasi dışı karanlık odaklarca yürütüldüğü açık olan bu iftiralara karşı, her türlü hukuki hakkımızı kullanacağımızı kamuoyuna saygıyla bildiririz.”

(HABER MERKEZİ)

Related Posts

Ölümünden 4 yıl sonra mahkemede ‘geri döndü’

ABD’de trafik tartışması sonucu hayatını kaybeden Chris Pelkey, ölümünden 4 yıl sonra mahkeme salonuna ‘geri döndü’.

İtalya’da hava gösterisinde korkutan anlar: Dünyaca ünlü Frecce Tricolori ekibine ait 3 uçak havada çarpıştı

İtalya Hava Kuvvetleri’nin akrobasi timi Frecce Tricolori’ye ait üç uçak, Pantelleria Adası’ndaki gösteri uçuşu sırasında havada çarpıştı. Kazada büyük facianın eşiğinden dönüldü.

ATV takla attı: feci kazada 2 kişi öldü

Antalya’nın Manavgat ilçesinde takla atan ATV’nin sürücüsü Yaman Akıncı (36) ve yanındaki Lütfullah Gökdere (29), hayatını kaybetti.

Karşıyaka meclisi karıştı! İzmir’de AKP’li meclis üyesi kürsüye yürüdü: ‘Ağzını yüzünü dağıtırım!’

İzmir’de Karşıyaka Belediye Meclisi’nde, CHP’li Mustafa Evsen’in konuşması sırasında AKP’li Adem Öztürk, “Ağzını yüzünü dağıtırım” diyerek kürsüye yürüdü. Öztürk, meclis üyelerinin araya girmesiyle kürsüye ulaşamadı.

Barbie bebekler Trump’ın gümrük vergilerinin kurbanı oldu

Barbie üreticisi, Trump’ın tarifeleri nedeniyle fiyatları artırdı. Oyuncak şirketi Mattel ayrıca 2026 yılına kadar Çin’den ABD’ye yapılan ithalatı %15’in altına düşüreceğini söylüyor.

Dünyada bir ilk: Neuralink hastası beyin implantıyla ilk kez YouTube videosu hazırladı

ABD merkezli teknoloji şirketi Neuralink’in beyin çipi, konuşma yetisini kaybetmiş bir hastanın kendi sesiyle YouTube videosu hazırlamasını sağladı. Elon Musk’ın kurucusu olduğu şirketin implantını kullanan ALS hastası Brad Smith, videoyu yalnızca beyin sinyalleriyle düzenledi ve seslendirdi.