CHP İmamoğlu’na özgürlük için Konya’da meydana çıktı

CHP’nin Kılıçarslan Kent Meydanı’ndaki Mitinginde İmamoğlu ve Erken Seçim Talebi

CHP, Ekrem İmamoğlu’na destek ve erken seçim talebiyle düzenlediği “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitinglerinin dördüncüsünü Konya’nın Kılıçarslan Kent Meydanı’nda gerçekleştirdi. Kalabalığa hitap eden CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sözlerine tepki gösterdi. Özel, Erdoğan’ın İmamoğlu’na yönelik sözlerini eleştirerek, “Telef lafının hayvanlar için kullanılmasına bile karşı çıkılıyor. O, ‘Ekrem Başkanı telef ettim, gerekirse Özgür’ü de ederim’ diyor. Bu ayıplı ve insana yakışmayan lafları söylemesini kınıyoruz.” şeklinde konuştu.

Erdoğan’ın geçen hafta yaptığı konuşmada, “Bakalım cumhurbaşkanlığı hevesinde daha kaç CHP’li telef olup gidecek” sözlerini hatırlatan Özel, hükümetin Kuzey Kıbrıs politikasını da eleştirdi. “Gitti Kıbrıs’a külliye açmaya. Biz, ‘Türki Cumhuriyetler Kıbrıs’ı tanısın’ derken onlar gidip Güney Kıbrıs’ı tanıyor, Türkiye’yi de işgalci sayıyorlar. Bu Erdoğan da Trump’a korkusuna susuyor.” şeklinde konuştu.

Özel, İmamoğlu’nun görevden uzaklaştırılmasının ardından yaşananlara da değindi. “Ekrem Başkanı içeride tutmak için 55 milyar dolar sattılar. Bu 2,2 trilyon demek. Hepimizin cebinden bu parayı sırf Ekrem İmamoğlu korkusuna aldılar.” diyen Özel, AKP’nin ekonomik kararlarını da eleştirdi.

Özgür Özel’in konuşmasında, hükümetin politikalarına yönelik sert eleştirilerin yanı sıra, CHP’nin başlattığı imza kampanyasına olan ilgi de vurgulandı. Konuşmanın ardından CHP’nin imza kampanyasının 13 milyon 700 bine ulaştığı açıklandı.

Mitingde ayrıca, İmamoğlu’nun Silivri’den yazdığı mektup da okundu. Mesajda İmamoğlu, Konya’daki obruklar ve adalet konusunda önemli mesajlar vererek, halkın dikkatini çekti.

Özel’in konuşmasından önce kürsüye çıkan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da hükümete sert eleştirilerde bulundu. Yavaş, medyada İmamoğlu’na karşı yapılan karalamalara tepki göstererek, “Ekrem Başkan çıkıncaya kadar peşini bırakmayacağız.” dedi. Yavaş, CHP’nin demokrasi ve adalet taleplerinin arkasında olduklarını vurgulayarak, gelecek seçimlerde iktidarın değişeceğine inandıklarını dile getirdi.

CHP’nin Konya mitingine ilişkin detaylar için fotoğraflara bakabilirsiniz. DW Türkçe’nin engelsiz erişimi için bilgi almak isterseniz, sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Related Posts

Komşusunu öldürüp intihar etti

Ankara’da yan komşusu 21 yaşındaki Hatice Çınar’ı öldüren Murat Açıkgöz, daha sonra aynı silahla intihar etti.

Ankara’da “Rest” operasyonu: 35 iş yeri mühürlendi

Ankara’da kumara karşı düzenlenen “Rest” operasyonlarında 35 iş yeri mühürlenirken, 15 şahıs hakkında adli işlem başlatıldı.

MetroPOLL’den dikkat çeken anket: Cumhur İttifakı seçmeni ‘o soruda’ ikiye bölündü

MetroPOLL Araştırma’nın Kurucusu ve Yöneticisi Özer Sencar, “Sizce Ekrem İmamoğlu cumhurbaşkanı adayı olmasaydı tutuklanır mıydı?” başlıklı bir anket yayımladı. Ankete göre Cumhur İttifakı seçmenin yanıtı dikkat çekti.

Amazon’da bataklığa düşen uçağın yolcuları, 36 saat kurtarılmayı bekledi

Amazon ormanlarında bir bataklığa düşen uçaktaki yolcular, timsahlar ve yılanlarla dolu suda 36 saat kurtarılmayı bekledi.

Köpekler arasında ilginç buluşma

Dünyanın en büyük ve en küçük köpekleri Amerika’da buluştu.

Vucic fenalaştı ABD programı iptal edildi

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, resmi ziyarette bulunduğu ABD’de göğsünde şiddetli ağrı hissetmesinin ardından Trump görüşmesi dahil tüm programlarını iptal ederek ülkesine döndü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir