Borçlu belediyelere haciz mi gelecek? SGK’dan açıklama geldi







Ankara Büyükşehir Belediyesi SGK Teminat Açıklaması

Ankara Büyükşehir Belediyesi SGK Teminat Açıklaması

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın muhalefet belediyelerine yönelik “silkeleyin” talimatının akabinde, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin SGK’ya teminat olarak bildirdiği arsalara yönelik bir açıklama yapıldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, SGK’ya teminat olarak sunduğu arsaların durumunu açıkladı. Belediye yetkilileri, arsaların belediyenin yükümlülüklerini yerine getirebilmesi için SGK’ya teminat olarak verildiğini belirttiler.

Ardından SGK’dan gelen yanıtta şu detaylara yer verildi; arsaların teminat olarak kabul edilip edilmediği konusunda resmi prosedürlere uygun işlemler gerçekleştirildiği belirtildi.

SGK’dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“SGK’nın üzerinde haciz, şerh veya ipotek bulunan bir gayrimenkulu devralması yasal olarak ‘satış kabiliyeti olmadığı için’ mümkün değildir. SGK, kamu yararını gözetmek adına büyük bir hassasiyetle hareket etmektedir. Siyasi bir ayrımcılık olmadığını belirtmek isteriz ve bugüne kadar farklı siyasi partilere ait bin 200’den fazla gayrimenkul devri gerçekleştirildi, bu devirlerde herhangi bir haciz, şerh veya ipotek bulunmamaktadır.

“Borçlarını kapatmak isteyen Belediyelere SGK olarak her türlü konuda yol gösterilmiştir”

Üzerinde haciz, şerh ve ipotek bulunan gayrimenkullerin SGK’ya devredilmesi, eksik bilgi veya kamuoyunu yanıltma girişimi nedeniyle olabilir. Bu durum devlet ciddiyetiyle uyuşmamaktadır. Haciz, ipotek ve şerh bulunmayan gayrimenkullerin açık ve şeffaf bir şekilde devredilebileceği tüm belediyeler tarafından bilinmektedir. Meseleyi siyasallaştırmak yerine gerçek borçlarını ödemek isteyen belediyelere SGK olarak yardım etmeye devam edilecektir.”


Related Posts

İzmir’de sahte altın bozduran şüpheliler yakayı ele verdi

İzmir’de sahte altın bozduran 3 şüpheli yakalandı, 1 şüpheli ise aranıyor.

İkinci çağrıda üç yeni isim yer aldı: Öcalan’ın videosunda yanındaki kişiler kim?

İkinci çağrıda üç yeni isim yer aldı: Öcalan’ın videosunda yanındaki kişiler kim?

Kastamonu’da orman yangını çıktı, 10 hektar alan zarar gördü

Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde anız yangınında alevler ormana sıçradı. Havadan ve karadan yapılan müdahaleyle kontrol altına alınan yangında 10 hektar alan zarar gördü.

Yunan liman işçileri, İsrail’e silah taşıyan gemiyi durdurmak için harekete geçti: ‘Ellerimizi kana bulamamalıyız’

İsrail’e gönderilmek üzere limandan hareket etmesi planlanan askeri malzeme yüklü bir gemiyi durdurmak için eylem kararı alan Yunanistan’ın Pire Limanı’ndaki çalışan işçiler, 14 Temmuz Pazartesi sabahı gemiyi engellemeye çalışacaklarını bildirdi.

Netanyahu, Trump’ı aday gösterdi: Nobel Barış Ödülü alan tartışmalı isimler

Netanyahu, Trump’ı aday gösterdi: Nobel Barış Ödülü alan tartışmalı isimler

Grok’un uygunsuz paylaşımları Polonya’da X’in kapatılması ihtimalini gündeme getirdi

X’in yapay zeka motoru Grok’un uygunsuz paylaşımları Polonya’nın gündemine oturdu. Polonya hükümeti, ifade özgürlüğü kavramının yapay zeka aracı için geçerli olmadığını belirterek, X’in kapatılabileceğini bildirdi.