Bolu’da Motosiklet Satışında Mağdurlar Artıyor

Bolu’da Kolay Ödeme Kampanyası Kapsamında Mağduriyet Artıyor

Bolu’da bir satış firması tarafından dar gelirli ailelere yönelik başlatılan 36 ay taksitli motosiklet satışı, mağdurların sayısının artmasına sebep oluyor. Firmadan alışveriş yapan onlarca kişi savcılığa suç duyurusunda bulunuyor.

Kampanya Sosyal Medyadan Duyuruldu

Bolu’nun İhsaniye Mahallesi’nde faaliyet gösteren bir firma, dar gelirli ailelere destek olmak amacıyla 36 ay taksitli kampanya başlattı. Bu kampanya sosyal medya aracılığıyla duyuruldu. Vatandaşlar, motosiklet gibi ürünleri 3 ay sonra ödemeli olarak alma imkanından yararlandı. Firma, bu süreçte vatandaşlardan senet imzalatıyor. Ancak dekont ve fatura yerine yalnızca firma tarafından verilen taksit kartlarıyla ödeme yapılıyor. Bazı vatandaşlar düzenli ödeme yapsalar da bazı sebeplerden dolayı gecikme yaşadıklarında hemen icra süreciyle karşı karşıya kalabiliyorlar. Mağduriyet yaşayan vatandaşların motosiklet için ödedikleri taksitli fiyatı, icra sürecinde avukat talebiyle birlikte 300 bin liraya kadar yükseliyor.

Mağdur Sayısı Artıyor

İhlas Haber Ajansı’na konuşan mağdurların haberinin ardından, yeni mağdurlar da ortaya çıktı. 20’den fazla mağdur, farklı zamanlarda savcılığa suç duyurusunda bulundu. Mağdurlar, firmanın Düzce’deki şubesine giderek haklarını aramaya çalıştıklarında silahla tehdit edildiklerini ve sahte evrak iddialarında bulunduklarını belirttiler. Sosyal medya üzerinden iletişim kuran mağdurlar, Düzce’deki mağdur sayısının da arttığını dile getirdiler.

“‘Ne yapıyorsun? Silah mı çekeceksin bana’ dedim”

Düzce’deki şubeye giderek yaşadığı deneyimi anlatan Buse Yurt, ödediği halde yeterli evrak alamadığını ve firma çalışanları tarafından zor durumda bırakıldığını ifade etti. Yurt, bu durumu yaşayan tek kişi olmadığını belirterek, mağduriyetin giderilmesi için mücadele ettiklerini aktardı.

“Bize komplo senet imzalatmış bunlar”

Yaşadığı sıkıntıyı dile getiren Fatih Duran da benzer şekilde firmanın taktikleriyle karşı karşıya geldiğini belirtti. İcra sürecine alınan ve sahte evraklarla karşılaşan Duran, devletten bu tarz dolandırıcılıklara karşı çözüm talep etti.

Firmanın mağdurlara yönelik taktiklerine ve mağdur sayısının artışına ilişkin yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Bu tür durumlarla karşılaşan vatandaşların haklarını arama ve gerekli mercilere başvurma konusunda dikkatli olmaları önem taşıyor.

Related Posts

Maaş 100 milyon zarar 1.5 trilyon

Merkez Bankası 2023 ve 2024’te toplam 1.5 trilyon zarar etti. Merkez’in tepe yöneticilerine zarar edilen iki yılda toplam 100 milyon lira maaş ödendi.

Altının kilogram fiyatı ne kadar oldu? 25 Nisan 2025 Cuma kilogram altın fiyatı…

Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası’nda altının kilogram fiyatı ne kadar oldu? Altın borsasında bugün en fazla işlem yapan kurumlar hangileri? İşte ayrıntılar…

Türk çay devi iflas bayrağını çekiyor

120 yıllık geçmişe sahip Türkiye’nin köklü çay markası Tirebolu 42, mali darboğazı aşamayınca konkordato sürecine girdi. Mahkeme, alacaklılarla yapılacak kritik toplantı için tarih verdi.

15 milyon dolar yatırım yaptı

İDO, 15 milyon dolarlık yatırımla filosuna 4 yeni arabalı vapur eklediğini duyurdu.

Merkez Bankası’nın rezervleri aralıksız 5 haftadır geriliyor

TCMB’nin son verilerine göre, net uluslararası rezervler 243 milyon dolar azalarak 38,6 milyar dolara düştü. Döviz varlıklarında düşüş yaşanırken, altın rezervleri artış gösterdi. Döviz yükümlülükleri ise artmaya devam ediyor.

Milyonlarca kişinin hayatı hiçe sayılıyor! Talan edilen deprem vergileri ile neler yapılabilirdi?

İstanbul’da dün 6,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD’dan yapılan açıklamaya göre sarsıntı, Marmara Bölgesi’nin tamamında hissedildi. Depremden sonra çok sayıda artçı sarsıntı kaydedilirken deprem vergileri ve kentsel dönüşüm çalışmalarının yetersizliği tekrar tartışma konusu oldu. Peki 22 yıllık AKP iktidarında toplanan deprem vergileriyle kaç ev kentsel dönüşüme girebilirdi? İşte ayrıntılar…