Az kalori alıp kilo vermeyenler dikkat! Hatayı burada yapıyorsunuz

Kilo vermek isteyenler sporunun yanı sıra kalorisi düşük besinler tüketmeyi tercih ediyor. Fakat bazı diyet yöntemleri az kalorili olmasına rağmen kilo vermeden yardımcı olamıyor. Beslenme uzmanları bu durum için  kas kütlesinin az olmasının kilo verme diyetini tamamen işe yaramaz hale getirebileceğini belirtiyor.

Kilo vermeyi sporla destekleyenler için Beslenme uzmanı Sophie Trotman’a göre, bunun sonuçsuz olduğunu ve diyet yapanların bunun yerine kas inşa eden egzersizlere odaklanması gerektiğini söylüyor. Trotman, vücuttaki kasların, aktif olarak kullanılmadığında ve kanepede oturduğunuzda bile yağdan daha fazla kalori yaktığını ifade ediyor.

KALORİ AÇIĞI METABOLİZMAYI YAVAŞLATIYOR

Diyet uzmanı Trotman, “Kaslar dinlenirken bile daha fazla kalori yakar, bu nedenle kas kütleniz düşükse kilo vermek yokuş yukarı bir mücadele gibi gelebilir” diyor.

Trotman, kalori açığı diyetinin metabolizmanızı yavaşlatabileceğini, vücudunuzun kaynakları koruduğunu ve bu sayede başlangıçtaki kilo kaybının yavaşlayabileceğini ya da tamamen durabileceğini de sözlerine ekledi. 

HAFTADA BİRKAÇ KEZ AĞIRLIK ÇALIŞIN

Trotman ayrıca, spor salonlarında haftada birkaç kez ağırlık çalışmanın yağsız kas kütlesi oluşturmasına yardımcı olabileceği ve dinlenme halindeki metabolizma hızınızı ciddi şekilde artırabileceğini söyledi.

Örneğin, haftada 1 kilo (0,45 kg) vermek isteyen birinin, günlük öğünlerinde 500 kalori daha az tüketmesi veya 500 kalori daha fazla enerji yakmak için ek egzersiz yapması gerekir.

SALATA SOSLARINA DİKKAT

Trotman, insanların kalori açığına rağmen kilo vermekte zorlanmasının başka nedenleri de olabileceğini söyledi. Bunlardan biri de insanların yemeklerini planlarken hesaba katmadıkları, çoğunlukla salata sosları ve çeşnilerde bulunan gizli kalorilerdir. 

Trotman’ın belirttiği diğer neden ise stres ve yetersiz. 

Related Posts

Küçük bir hata büyük sorunlara yol açabilir! Yazın spor yaparken bu 5 yanlıştan kaçının

Yaz aylarında havaların ısınmasıyla birlikte açık hava aktivitelerine olan ilgi artıyor. Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Safa Gürsoy, yaz sporlarında en sık yapılan 5 yanlışı anlattı, yazın spor yaralanmalarına karşı alınabilecek önlemleri sıraladı.

Uzman isim uyardı: Kenede erken ve doğru müdahale, bulaş riskini azaltıyor

İstanbul Atlas Üniversitesi Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatma Bozkurt, kenelerin yol açtığı Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) ve Lyme hastalıklarına erken müdahalenin önemli olduğunu belirtti.

26 Haziran Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü: Genç yaşta uyuşturucu ölümlerinde ilk 5’teyiz!

26 Haziran Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü: Genç yaşta uyuşturucu ölümlerinde ilk 5’teyiz!

Türkiye’de her 5 çocuktan 1’i fazla kilolu

Ankara’da lise öğrencisi Mahmut Baloğlu (17) Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Çocuk Obezite Merkezi’nde 6 ayda 30 kilo vererek 163 kilodan 133 kiloya düştü.

Varis şikayetleri yaz aylarında artıyor! Bacaklarınıza sabah ve akşam soğuk su tutun

Bacaklarda ağrı veya yanma hissi, özellikle gün sonunda artan yorgunluk, gece krampları, genellikle ayak bileklerinde şişlik, varisli damarlar üzerinde kaşıntı… Sıcak havanın damarların genişlemesine neden olduğuna ve bu tablonun da damar içindeki basıncı artırarak yakınmaları tetiklediğine dikkat çeken Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Arnaz, varis hastalarına 10 önemli yaz önerisinde bulundu.

Hekim randevusu almakta zorlananlar dikkat! Sağlık Bakanı Yardımcısı yöntemi paylaştı

Sağlık Bakanı Yardımcısı “Eğer doğrudan sisteme girip hekim randevusu almaya kalkıyorsa işi zor” dedi, doktor randevusu almanın kolay yöntemi anlattı.