Amazon’da çırılçıplak yaşayan çok eşli Waorani Kabilesi Türkiye’ye geldi!

Amazon Kabilesi Üyeleri Türkiye’ye Geldi: İşte Yaşadıkları Serüven!

Amazon yağmur ormanlarının derinliklerinde yaşayan Waorani Kabilesi üyeleri, Türkiye’yi ziyaret etti. Bu unutulmaz macerada sosyal medya fenomeni Alper Rende’nin rehberliğinde İstanbul, Ankara, Bursa ve daha birçok şehri keşfettiler.

Mayra, Wareka ve Cominta‘dan oluşan kabile üyeleri, Türkiye’ye gelir gelmez modern yaşamla tanıştılar ve oldukça etkilendiler.

Waorani Kabilesi üyeleri, Anıtkabir’i ziyaret etti ve eşsiz Tuz Gölü manzarasına tanıklık ettiler.

Bursa’nın zirvesi Uludağ‘a çıkan kabile üyeleri, karın keyfini çıkardılar ancak soğuğa alışmakta zorlandılar. Türk mutfağı ise onların gönlünü fethetti.

28 Ocak-24 Şubat tarihleri arasındaki Türkiye seyahatlerinin ardından Waorani Kabilesi üyeleri, memleketlerine dönerek Amazon’a geri döndüler.

Sezgin Rende, bu unutulmaz seyahati organize ederken kabile üyeleriyle birlikte toplam 15 gün geçirerek onların kültürünü yakından deneyimledi ve bu deneyimleri kayda aldı.

Rende, İspanyolca konuşan kabile üyeleriyle iletişim kurarken tercüman ve beden dili kullanarak karşılıklı anlayışı sağladığını belirterek, “Kabile üyeleriyle birlikte ortak kültür alışverişi yaparak, onların kültürüne saygı duydum ve onlar da bizim kültürümüzü keşfettiler” dedi.

Kültürler Arası Sevgi Dolu İletişim

Türkiye’ye gelen kabile üyelerine gösterilen ilgiye değinen Rende, “Ülkemizde herkesin bu kabile üyelerine karşı gösterdiği ilgi ve yardımlaşma inanılmazdı. 25 günlük bu ziyaretleri boyunca herkes onlara destek olmak ve onları ağırlamak istedi. Bize, sevgi, barış ve kardeşliği temsil ettiklerini söylediler. Yerel halktan gördükleri bu sıcak ilgi karşısında çok etkilendiler” şeklinde konuştu.

Doğal Yaşam ve Lezzetli Avlar

Rende, Waorani Kabilesi üyelerinin doğal yaşam tarzlarının bir parçası olarak avcılık yaparak maymun ve timsah gibi egzotik hayvanları tüketmelerine şaşırdığını belirtirken, “Kabile üyeleri avlanmaya çıkıp, egzotik hayvanları avlar. Bizim kültürümüzden farklı olarak, onlar için bu tür avlar günlük yaşamlarının bir parçası. Farklı kültürleri deneyimlemek ve onlarla birlikte olmak harika bir deneyimdi” şeklinde konuştu.

Geleneksel ve Modern Karşılaşmalar

Kabile üyelerinin modern hayata yönelik tepkilerinin ilginç olduğunu belirten Rende, “Küp şeker gibi basit bir şey karşısında bile şaşkına döndüler. Onlar için her şey burada farklı ve ilginç. Kültürler arasındaki bu karşılıklı paylaşımlar sayesinde yeni deneyimler edinmek, farklı bakış açılarını görmek gerçekten de çok değerliydi” şeklinde konuştu.

Related Posts

‘Bir ev için kimseye minnet edecek değilim’

Bir iş insanının ifadesine dayanarak gözaltına alınan Muhittin Böcek, “Belediyeden
çıkan tek bir kuruş yok, İfadelerde de bana yönelik bir suçlama bulunmuyor” dedi.

Rusya’da İHA saldırısı nedeniyle 287 uçuş iptal edildi

Ukrayna ordusunun, Rusya’nın çeşitli şehirlerine son 24 saatte insansız hava araçlarıyla (İHA) düzenlediği saldırılar nedeniyle 287 uçuşun iptal edildiği bildirildi. 

Şeker çuvallarının altında kalan işçinin bacağı kırıldı

Bursa’da üzerine şeker çuvalları düşen işçinin bacağı kırıldı.

Trump, Putin hayal kırıklığı sonrası Zelenskiy ile görüşecek

ABD’nin Rusya’nın Ukrayna’daki savaşını diplomatik yollarla sona erdirme çabaları büyük ölçüde sekteye uğradı ve Trump, bazı Cumhuriyetçiler de dahil olmak üzere, Putin’e ciddi bir müzakere için baskıyı artırma yönündeki çağrılarla karşı karşıya …

İstanbul’da ‘uyuşturucu ticareti ve kara para aklama’ soruşturmasında 19 gözaltı

İstanbul merkezli 5 ilde, 3 farklı suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonlarda aralarında kırmızı bültenle aranan İsmail Aslan Çoban ve Yavuz Kassap’ın da olduğu 19 şüpheli gözaltına alındı.

Putin’le konuşurken, Kiev yandı: Trump’ın verdiği sözler balon çıktı

Trump, Putin’le yaptığı görüşmeden umduğunu bulamadığını söyledi. “Hayal kırıklığına uğradım” diyen ABD Başkanı, Rus liderin savaşı bitirme niyetinde olmadığını vurguladı. Aynı saatlerde Kiev’e düzenlenen büyük çaplı Rus saldırısında gökyüzü alevle aydınlandı. Dünyaya barış getirme sözüyle Başkanlık koltuğuna oturan Trump’ın verdiği sözler, balon olup uçtu.