ABD’nin İsrail Büyükelçisi’nden İsrail’e karşı harekete geçen Fransa’ya eleştiri

Fransa, Filistin Devletinin Tanınması Konusunda Adımlar Atıyor

Fransa’nın BM’de Filistin devletinin tanınmasına ilişkin girişimleri, ünlü siyasetçi Huckabee tarafından eleştirildi. Filistin’in tanınması için yapılan destek açıklamalarını değerlendiren Huckabee, Fransa’ya “Eğer gerçekten Filistin devleti istiyorsanız, Fransız Rivierası’ndan bir parça ayırıp onlara devlet kuruun” çağrısında bulundu.

ABD, Filistin Devletinin Tanınmasını Teşvik Etmeyecek

Amerika Birleşik Devletleri’nin New York’ta Fransa ve Suudi Arabistan’ın düzenleyeceği konferansa katılmayacağını belirten Huckabee, ABD’nin girişimlere mesafeli duracağını ifade etti ve İsrail’i desteklediğini vurguladı.

Fox News’e verdiği röportajda ABD’nin İsrail Büyükelçisi Huckabee, İsrail’in Batı Şeria’yı ilhakı konusundaki düşüncelerini desteklediğini yineledi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun benzer açıklamaları hatırlatan Huckabee, Suudi Arabistan için de “Filistin devleti istiyorlarsa Suudi Arabistan’da kursunlar” dedi.

ABD’li Büyükelçi İsrail Karşıtı Baskıyı Kınadı

Amerika’nın İsrail karşıtı baskıyı uygun bulmadığını belirten büyükelçi, İsrail’in Gazze’deki durumu eleştirdi ve Hamas’ın tavrını sert bir dille eleştirdi. Büyükelçi, Hamas’ın İsrailli esirleri serbest bırakması ve silahlarını teslim etmesi gerektiğini savundu.

“İsrail-ABD İlişkileri Güçlüdür”

Huckabee, İsrail ile ABD arasındaki ilişkilerin güçlü olduğunu ve hiçbir anlamda risk altında olmadığını vurguladı. İki ülke arasında yaşanan anlaşmazlıkların normal olduğunu belirten Huckabee, “İsrail yanlısı Amerikalılar endişelenmesin” dedi.

Huckabee, İran’ın nükleer konusunda askeri yöntemin tercih edilebileceğine işaret ederek, önümüzdeki dönemde “Abraham Anlaşmaları”na katılan ülke sayısının artacağını öne sürdü ve İran’ı tehdit etti.

Related Posts

Kassam Tugayları Gazze’deki İsrail askerlerini hedef aldı

Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail ordusunu Gazze Şeridi’nde hedef aldıklarını bildirdi. Kassam Tugayları’ndan yapılan açıklamada, İsrail Savunma Kuvvetleri’ne (IDF) ait bir grup askeri noktanın havan topu ve füzelerle vurulduğu kaydedildi.

Bakan Yusuf Tekin’den yaz tatili hakkında yeni açıklama

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ilk, orta ve liselileri ilgilendiren dikkat çekici bir açıklama yaptı. Tekin, okulların 20 Haziran’dan önce tatil edilmesi talebine ilişkin, “Bayramın 4. günü tatilimiz bitecek inşallah. Sonra da hep beraber okullarımızda olacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Somali Cumhurbaşkanı ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

DEM Parti: Muhalefet belediyelerine yönelik operasyonlar seçmeni ve halkı cezalandırmaya dönüşmüştür

DEM Parti: Muhalefet belediyelerine yönelik operasyonlar seçmeni ve halkı cezalandırmaya dönüşmüştür

ABD’de petrol sondaj kulesi sayısı bu hafta 4 azaldı

ABD’nin petrol sondaj kulesi sayısı azaldı…

Sigara içmek yasaklanıyor! Sağlık Bakanı tarihi açıkladı

Fransa Sağlık Bakanı Catherine Vautrin, çocukların bulunduğu park, plaj ve bahçe gibi dış mekanlarda geçerli olmak üzere sigara içmenin yasaklanacağını belirtti. Vautrin, hangi dış mekanlarda geçerli olacağına dair bilgi verdi. SİGARA İÇMEK …