Bakan Kacır: F-16 EDPOD Hizmete Girdi
Bakan Kacır, resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, F-16 EDPOD’un Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterine girdiğini duyurdu.
TÜBİTAK BİLGEM’in geliştirdiği F-16 EDPOD’un, gerçek radar sistemlerine karşı uçuşlu testlerini başarıyla tamamladığını belirten Kacır, şu değerlendirmede bulundu:
“Ülkemizin savunma teknolojilerinde dışa bağımlılığını azaltma hedefiyle geliştirilen EDPOD, elektronik harp yeteneklerimize stratejik katkı sağladı. F-16 uçaklarına entegre edilmiş radar sinyal algılayıcı taktik elektronik destek podu EDPOD, düşmanın hedef tespiti ve takibi, füze güdümü ve hedef aydınlatma radarlarının sinyallerini algılayabilen, tehditleri tanımlayabilen, kayıt altına alabilen ve hassas yer belirleme yeteneğine sahip ileri düzey bir elektronik harp sistemi. Yerli ve milli imkanlarla geliştirildi.”
Kacır, emeği geçenleri tebrik ederek, milli sistemlerin geliştirilmesine öncülük eden Milli Savunma Bakanlığı ve Savunma Sanayii Başkanlığı’na teşekkürlerini iletti.
