Avusturya’daki yeni çevre tasarısına tepkiler sürüyor

Avusturya’da Yeni Çevre Düzenlemesi Tartışmaları Alevlendiriyor

Avusturya’nın Oberösterreich eyaletinde iktidardaki ÖVP ve FPÖ’nün ortaklaşa hazırladığı yeni düzenleme, eyaletin dörtte birinde rüzgâr türbinleri ve bağımsız güneş enerjisi projelerini yasaklamayı hedefliyor. Ocak ayından bu yana gündemde olan tasarı, yalnızca çevreci partiler tarafından değil, artık iş dünyası tarafından da eleştiriliyor.

Yeşiller Partisi Eyalet Bakanı Stefan Kaineder, düzenlemeyi “eyaletin itibarı için bir utanç” olarak nitelendirirken, rüzgâr türbinlerinin enerji fiyatlarını düşürdüğünü vurguladı. Kaineder aynı zamanda Freistadt bölgesindeki Sandl kasabasında planlanan büyük bir rüzgâr parkının, bölgede Elch adı verilen geyiklerin yaşadığı iddiasıyla reddedilmesini “bir halkla ilişkiler felaketi” olarak değerlendirdi. Elch türü Avusturya’da yerleşik değil, yalnızca birkaç kez görüldüğü rapor edildi.

ÖVP’ye yakın bir kuruluş olan Wirtschaftskammer (İş Dünyası Odası) bile tasarıya karşı çıkarak, Sandl dahil tüm projelerin gerçekleşmesini desteklediğini belirtti. Kurum, tasarının istihdamı, ucuz elektriği ve yatırımları tehdit ettiğini ifade etti.

Eyalet genelinde 52 kurumdan gelen görüşlerin büyük kısmı olumsuz yönde. Konu, perşembe günü yapılacak meclis oturumunda merkezi bir konu olacak.

Related Posts

Ekipler seferber oldu; dağlık alanda bulundu!

Hakkari’de yakınlarının haber alamadığı 70 yaşındaki Mehmet Kurt, mobese kameralarından tespit edildiği dağlık alanda yapılan arama çalışmaları sonucu yaralı olarak bulundu.

Eşi kazada öldü, şoförün serbest kaldı

Antalya’nın Alanya ilçesinde beton mikserinin çarpması sonucu hayatını kaybeden Aysel Yıldırım’ın (35) eşi Gencay Yıldırım (47), şoförün serbest kalmasına tepki gösterdi. 5 yaşındaki kızıyla psikolojilerinin bozulduğunu anlatan Yıldırım, “Adaletin tecelli etmesini istiyoruz. Yoksa giden geri gelmiyor” dedi.

Rümeysa Öztürk bugün hakim karşısına çıkıyor

ABD’de Filistin’e destek verdiği için gözaltına alınan ve 25 Mart’tan itibaren tutuklu bulunan Tufts Üniversitesi’nde Fulbright burslusu doktora öğrencisi Rümeysa Öztürk bugün hakim karşısına çıkıyor. Mahkeme Öztürk’ün tutukluluğuna itirazı ve kefaletle serbest bırakılması talebini değerlendirecek.

Korkunç senaryo! 1 milyar insan göç edebilir

Yeşil Hidrojen Üreticileri Derneği (H2DER) Başkanı Yusuf Günay, küresel ısınmanın 1,5 santigrat dereceyi aşması durumunda, 1 milyar insanın iklim göçmeni olacağını söyledi.

Almanya harekete geçti! Acil durum ilan edildi

Almanya Başbakanı Friedrich Merz, sınırları kalıcı olarak kontrol altına almak amacıyla, göç konusunda “ulusal acil durum” ilan etti. Alman medyasında yer alan haberlere göre, Merz Avrupa Birliği’nin İşleyişine İlişkin Antlaşma’nın 72’nci maddesini …

Torba tekliften işçiye değil, yurt dışındaki din görevlilerine dövizle zam çıktı

Meclis gündeminde bulunan “torba tekliften” yurtdışındaki sözleşmeli din görevlilerine dövizle ödenmek üzere yüzde 25 zam çıktı.