İtalya’da hava gösterisinde korkutan anlar: Dünyaca ünlü Frecce Tricolori ekibine ait 3 uçak havada çarpıştı

İtalya Hava Kuvvetleri Akrobasi Timi Frecce Tricolori’nin Gösterisi Kaza İle Sonuçlandı

İtalya’da düzenlenen hava gösterisinde büyük bir facia ucuz atlatıldı. Ünlü akrobasi timi Frecce Tricolori’ye ait üç MB-339 tipi eğitim uçağı, Pantelleria Adası üzerinde gerçekleştirdikleri gösteri sırasında havada birbirleriyle çarpıştı.

Olay, İtalyan kamuoyunda büyük yankı uyandırırken, kazadan sonra uçaklardan biri pist dışına çıktı. Diğer iki uçak ise başarılı bir şekilde acil iniş gerçekleştirdi.

Pilotlar Mucizevi Şekilde Kurtuldu

Kaza sonrası olay yerine hızla müdahale eden acil durum ekipleri sayesinde iki pilot kazayı yara almadan atlattı. Üçüncü pilot ise çarpışma anında aldığı darbeyle bacak kırığı şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. Sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Kazanın Nedeni Kuş Çarpması Olabilir

Kazaya neyin neden olduğu konusunda resmi bir açıklama yapılmazken, İtalyan basınında yer alan haberlerde kuş çarpması ihtimali üzerinde duruluyor. Uçaklarda meydana gelen hasarın boyutu ise görüntülerde açıkça fark ediliyor.

Frecce Tricolori Kimdir?

1961 yılından bu yana faaliyet gösteren Frecce Tricolori (Üç Renkli Oklar) akrobasi ekibi, dünyanın en prestijli hava gösteri ekiplerinden biri olarak tanınıyor. Ekibin kullandığı MB-339 tipi jet uçakları, yüksek manevra kabiliyeti ile biliniyor.

Related Posts

Papa 14. Leo:Yapay zeka insan onurunu, adaleti ve emeği savunmada zorluklar yaratıyor

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa 14. Leo, yapay zekanın, insan onurunun, adaletin ve emeğin savunulmasında yeni zorluklar yarattığını belirtti.

Japonya’da valizlerde koruma altındaki binlerce yengeç bulundu: 3 Çinli gözaltında

Japonya’nın güneybatısındaki Amami kentinde, valizlerinde koruma altındaki binlerce keşiş yengeci bulunan 3 Çin vatandaşı yakalandı.

Pervin Buldan’dan ‘suikast’ iddialarına yanıt ve yeni çözüm süreci açıklaması: Artık bir karar verildi, Türkiye huzura kavuşacak

Pervin Buldan’dan ‘suikast’ iddialarına yanıt ve yeni çözüm süreci açıklaması: Artık bir karar verildi, Türkiye huzura kavuşacak

AKP’nin diplomatları

Münster Başkonsolosu FETÖ iddiasıyla görevden alınınca firar etti. Eski Köln Başkonsolosu ve yardımcısı ise 50 bin Euro’yu zimmete geçirmekle suçlandı. Üçü de devlet kayıtlarından silindi.

Sapık öğretmene erişim engeli

Indiana eyaletinde çocuklara yönelik cinsel istismarla suçlanan eski öğretmen Brittany Fortinberry, tutuklu bulunduğu Morgan County Cezaevi’nde tamamen izole bir yaşam sürdürüyor. “Scream” veya ülkemizdeki adıyla “Çığlık” filmi maskeleriyle …

Macron’dan Trump’ın Ukrayna’da ateşkes açıklamasına destek

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Rusya ile Ukrayna arasında 30 günlük ‘koşulsuz’ ateşkes ilan edilmesini öneren ABD Başkanı Donald Trump’ın açıklamalarını desteklediğini bildirdi.