TEİAŞ’ın 2021 ve 2022 Hesapları İncelendi

Türkiye Elektrik İletim AŞ’nin 2021 ve 2022 Yılı Hesapları TBMM KİT Komisyonu’nda Görüşüldü

TEİAŞ Genel Müdürü Orhan Kaldırım, TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu’nda Türkiye’de bulunan toplam 1463 transformatör merkezinin 800’ünün sadece elektrik şebeke işletmeciliğini ilgilendirdiğini belirtti.

Kaldırım, Türkiye genelinde yapılan yatırım ve çalışmalar sonucunda havai hat uzunluğunun 75 bin 606 kilometreye, deniz altı kablo uzunluğunun ise 25 kilometreye ulaştığını vurgulayarak, “Türkiye’nin elektrik kurulu gücü bu yıl şubat sonunda lisanslı ve lisanssız santrallerle birlikte 117 bin 92 megavata ulaştı. Geçen yıl üretilen enerji miktarı 349 teravatsaat olarak kaydedildi.” şeklinde konuştu.

Kaldırım, TEİAŞ’ın toplam personel sayısının 17 bin 132 olduğunu söyleyerek, Türkiye genelinde 22 Bölge Müdürlüğü ve 9 Yük Tevzi Müdürlüğü ile iletim hizmeti verdiklerini dile getirdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yardımcısı Nevzat Şatıroğlu ise TEİAŞ’ın Bakanlığın en büyük kurumlarından biri olduğunu belirterek, “TEİAŞ elektrik ağı ile Avrupa’ya entegre, batıda Bulgaristan, doğuda Gürcistan, Nahçıvan ve İran ile entegre olan bir kuruluşumuz. En büyük yatırım yapılan kuruluşlarımızdan biri ve halihazırda sistemde yaklaşık 118 bin megavatlık kurulu güçle elektrik sağlıyor.” şeklinde değerlendirmede bulundu.

TBMM KİT Komisyonunda, görüş ve önerilerin sunulmasının ardından TEİAŞ’ın 2021 ve 2022 yılı hesapları kabul edildi.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Gülşen Çağatay – Ekonomi

Related Posts

Evren simülasyon mu? Kütleçekimiyle uzmanların açıklamaları

İngiltere’nin Portsmouth Üniversitesi’nde görev yapan fizikçi Dr. Melvin Vopson, evrenin bir bilgisayar simülasyonu olabileceği yönündeki tartışmaları yeniden alevlendiren bir çalışma yayımladı. AIP Advances dergisinde yer alan makalesinde Vopson …

Dünya merakla bekliyor: Sovyet uydusunun hangi ülkeye düşeceği belli oldu

Kontrolden çıkan bir Sovyet uzay aracı Pazar sabahı Dünya’ya çarpmaya hazırlanıyor. Hangi ülkeler risk altında ve Türkiye bu listede yer alıyor mu diye merakla beklenirken uydunun hangi ülkeye düşeceği belli oldu. İşte detaylar…

Yapay zeka ile yeni bir tıp çağı başlıyor! Hayat kurtarma yarışı

Londra merkezli DeepMind’ın geliştirdiği AlphaFold yapay zeka sistemi, biyolojinin on yıllardır çözülemeyen en büyük problemlerinden biri olan protein katlanma sorununu büyük ölçüde çözerek bilim dünyasında tarihi bir dönüm noktası oluşturdu …

Elon Musk’ın “Robotaxi”si engele takıldı

Tesla’nın, otonom araç projeleri kapsamında kullanmak üzere “Robotaxi” kelimesi için yaptığı marka tescil başvurusu, ABD Patent ve Marka Ofisi (USPTO) tarafından reddedildi. Kararın gerekçesi, terimin sektörde çok genel ve tanımlayıcı bir ifade olarak kullanılması. Başvurunun “sadece tanımlayıcı” olduğu belirtilerek, Tesla’nın bu kelimeyi ticari marka olarak tescil ettirmesi uygun bulunmadı.

Epic Games’in 15 Mayıs’a kadar ücretsiz verdiği oyunlar

Epic Games, bu hafta iki ücretsiz oyun veriyor. Deadtime Defenders ve Touch Type Tale 1 Mayıs’tan 8 Mayıs’a kadar ücretsiz olarak alınabilecek.

Bilim insanları ”karadelik bombası” yaptılar

Fizikçiler, enerjinin bir karadelik tarafından yükseltildiği ve hapsedildiği bir teoriyi gerçeğe dönüştürdü.