Özgür Özel’in iddialarına Binali Yıldırım’dan tekzip

AA

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda Binali Yıldırım ve oğlu Erkam Yıldırım hakkındaki iddialarına karşı, Yıldırım ailesinden sert bir yanıt geldi. Binali Yıldırım’ın avukatı Muhammed Gök, iddiaların daha önce gündeme geldiğini ve gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Avukat Gök, suç duyurusuyla ilgili olarak hazırlanan iddianamenin İstanbul Anadolu 47. Asliye Ceza Mahkemesi’nde 2021/638 esas numarasıyla devam ettiğini ve dört yıldan fazla bir süredir dosyada herhangi bir somut delil bulunmadığını açıkladı.

“HALİL FALYALI, İLİŞKİSİ OLMADIĞINI TEYİT ETMİŞTİR”

Avukatın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

Müvekkillerim Halil Falyalı ile hiçbir ilişkimiz bulunmamaktadır. Ne kendisiyle ne faaliyetleriyle ilgiliyiz. Daha önce de bu iddiaları güçlü bir şekilde yalanladık. Müvekkillerimle ilgili olduğu iddia edilen kişi olan Halil Falyalı, gazeteci Cüneyt Özdemir aracılığıyla bizzat ilişkisiz olduğunu belirtmiş ve ailesi de konuya ilişkin doğrulamalarda bulunmuştur.

Gök, devam eden açıklamasında CHP lideri Özel’e çağrıda bulunarak, eğer iddiaları destekleyecek somut bir kanıt varsa bu bilgilerin savcılığa sunulması gerektiğini vurguladı:

Eğer CHP Genel Başkanı olarak elinizde iddiaları destekleyecek somut bir kanıt varsa, bu delilleri bağımsız savcılara sunmanız yeterlidir. Bahsi geçen dosyada bu delillerin sunulabileceği hatırlatıyoruz.

TEKZİP METNİ

Özel’in ifadelerine atıfta bulunarak, söz konusu konuşmanın gerçeği yansıtmadığı ve manipülatif olduğu belirtildi.

Tekzipte, “Eğer elinizde somut bir kanıt yoksa, böyle gerçek dışı, temelsiz iddialara aracılık etmek, CHP Genel Başkanı olarak konumunuza uygun değildir.” ifadesine yer verildi.

Aktarılan tekzip metninde amaç, suçun işlenip işlenmediğinden çok, manipülatif bilgilerle toplum algısını yönetmeye çalışmanın açık olduğu vurgulandı:

Bu dosyaya özellikle atıf yapılmasının nedeni, müşteki olarak dahil olduğumuz bir yargılama sürecinin zaten var olmasıdır. 4 yıl önce dile getirilen iddiaların, bu açıklamaların kaynağının aynı olduğu hatırlatıldı.

15 Nisan 2025 tarihinde yapılan Cumhuriyet Halk Partisi Grup Toplantısında, CHP Genel Başkanı sıfatıyla yapılan konuşmanın gerçek dışı iddiaların tekzip edildiği belirtilerek, ilerleyen süreçte gerçeğe aykırı beyanlardan kaçınılması ve aksi takdirde yasal işlem başlatılacağı ihtar edildi.

Related Posts

Almanya Başbakanı Merz, İsrail’e yönelik görüşünün paylaşılmasından hoşnut

Almanya Başbakanı Friedrich Merz, ‘Bu, İsrail’in hepimiz adına yaptığı kirli iş’ görüşünün paylaşılmasından hoşnut olduğunu açıkladı.

ABD’li Senatör İsrail’e karşı harekete geçti!

ABD’li senatör Bernie Sanders, Senato’ya ABD hükümetinin İran’a yönelik herhangi bir askeri eylemi için federal fonların kullanılmasını yasaklayan bir yasa tasarısı sundu. Sanders’ın resmi internet sitesinde yayımlanan açıklamaya göre Senato’ya …

Ümit Özdağ yeniden hakim karşısına çıkıyor

Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ bir hafta sonra yeniden hakim karşısına çıkacak.

Yeni güç ekseni görünür oluyor

Ortadoğu’da haydut devlet İsrail’in oluşturduğu çatışma ortamı genişliyor. Daha önce ABD ve İsrail’in müdahaleleri nedeniyle siyasi, askeri ve ekonomik zararlara uğrayan Rusya, Çin ve Kuzey Kore’nin İsrail’e karşı İran’a destek vermeye başladığı değerlendiriliyor.

Haftaya bakış: Apple’ın WWDC 2025 tanıtımında hangi gelişmeler yaşandı?

Haftaya bakış: Apple’ın WWDC 2025 tanıtımında hangi gelişmeler yaşandı?

Dilencinin üstünden çıkanlar şoke etti! 10 çeyrek altın ve 35 bin lirayla yakalandı

Eyüpsultan’da dilencilik yaptığı tespit edilen kadının üzerinde 35 bin 985 TL ve 10 çeyrek altın ele geçirildi.