İklim Kanun teklifiyle ilgili doğru bilinen yanlışlar!

İklim Kanunu Teklifi ve Gerçekler

ANKARA (İGFA) – TBMM’de görüşülmekte olan İklim Kanun teklifi hakkında İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden açıklama geldi.

Sosyal medyada yayılan İklim Kanunu teklifiyle ilgili iddialara açıklık getiren Merkez, kanunla ilgili doğru olmayan bilgilerin düzeltilmesi için açıklamalarda bulundu.

Karbon ayak iziyle özgürlüklerin kısıtlanacağı iddiasının doğru olmadığını vurgulayan İletişim Başkanlığı, karbon ayak izi azaltımının sadece üretim yapan kuruluşlar için öngörüldüğünü ve bireylerin anayasal haklarıyla ilgili olmadığını belirtti.

Karbon vergisi alınacağı iddiasının asılsız olduğunu belirten Başkanlık, kanunda karbon vergisine dair herhangi bir hükmün bulunmadığını, Emisyon Ticaret Sistemi’nin yalnızca enerji yoğun üretim tesislerini kapsadığını ve bireylerle doğrudan ilgisinin olmadığını açıkladı. Tarım ve hayvancılığın yasaklanacağı, ürünlere el konulacağı iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirten Başkanlık, kanunun tarımı, hayvancılığı ve doğal kaynakları korumayı, su ve gıda arz güvenliğini sağlamayı hedeflediğini ve iddia edilen yasaklarla ilgili herhangi bir düzenleme olmadığını belirtti.

Ayrıca Paris Anlaşması ile tarım alanlarına el konulacağı iddiasının da yanlış olduğunu belirten Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, “Türkiye, 2021 yılında Paris Anlaşması’nı kendi koşullarını dikkate alarak onayladı. Anlaşmanın iç hukukta kanun hükmünde olduğunu ve herhangi bir kısıtlayıcı uygulama getirmediğini ve getirmeyeceğini” ifade etti.

Merkezin yaptığı açıklamada kamuoyunu yanıltıcı iddialara karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı.

Related Posts

Devlet başkanına ayakkabılı saldırı

Kenya Devlet Başkanı William Ruto, Migori bölgesinde düzenlediği bir mitingde kendisine doğru fırlatılan ayakkabıyı koluyla engelledi.

İmamoğlu’ndan ‘kurultay’ soruşturmasında tüm sorulara tek yanıt: ‘Halkın adalet duygusuna açık bir ihanet’

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, CHP’nin 4-5 Kasım 2023’teki 38’inci Olağan Kurultayı’nda “para karşılığı oy kullandırıldığı” iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında verdiği ifadede tüm sorulara, “Yargının akıl ve vicdan dışı bu senaryoların figüranı hâline getirilmeye çalışılması yalnızca bir hukuki çürüme değil, aynı zamanda halkın adalet duygusuna açık bir ihanettir” yanıtını verdi.

Türkiye’den çekilen KFC ve Pizza Hut hakkında mahkemeden yeni karar

Türkiye’de KFC ve Pizza Hut şubelerinin tamamını işleten İş Gıda, Yum! Brands’ın franchise sözleşmesini feshetmesinin ardından 500’ün üzerindeki mağazasını kapatmış ve konkordato başvurusunda bulunmuştu. İstanbul Anadolu 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, İş Gıda hakkında verilen konkordato süresini uzatma kararı aldı.

Belgesel yayınlandı: Putin’in 25 yılı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 25 yıllık iktidarı dönemindeki önemli olayların ve Kremlin Sarayı’nda yaşadığı daireden görüntülerin yer aldığı bir belgesel yayımlandı.

Son Dakika… CHP lideri Özgür Özel’e saldıran Selçuk Tengioğlu’nun gözaltı süresi uzatıldı

Son Dakika Haberi… CHP Lideri Özgür Özel’e AKM’deki protokol kapısından çıkarken yumruklu saldırı gerçekleştiren saldırgan Selçuk Tengioğlu’nun gözaltı süresinin bir gün uzatılmasına karar verildi.

İsrail’de Türk İHA’ları korkusu: ‘Bölgesel dengeleri değiştirebilir’

Tel Aviv hükümetinin Gazze Şeridi, Lübnan, Suriye ve Yemen’deki askeri operasyonları şiddetlenerek devam ederken, İsrail basınında Türkiye’nin ürettiği insansız hava araçlarının (İHA) artan popülaritesinin Tel Aviv’de kaygı yarattığı belirtildi. Jerusalem Post gazetesinde yer alan bir analizde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Türkiye, dron teknolojisinde dünyada ilk üç ülke arasında” açıklamasına atıf yapılarak, Türk İHA’larının bölgedeki etkisinin İsrail için stratejik bir risk oluşturabileceği vurgulandı.