watchOS’un tasarımı da yenileniyor: WatchOS 12’de VisionOS etkisi

Apple, watchOS 12 İçin Yenilikleri Planlıyor

The Verifier’ın aktardığı bilgilere göre Apple, watchOS 12 işletim sistemi için visionOS tarzı bir tasarım yenilemesi üzerinde çalışıyor. Şirket, menüleri, simgeleri ve diğer bölümleri yenileyerek düğmelere daha hareketli, kalın ve şeffaf bir görünüm kazanmayı hedefliyor.

Bu gelişme, Apple’ın akıllı saat işletim sistemi iOS 19’u visionOS’a benzer bir tasarımla güncelleyeceği iddialarını destekliyor. Apple şu anda yuvarlak uygulama simgeleri ve widget’lar için yüzen kartlar kullanırken, iOS 19 ile birlikte gelecek olan yeni tasarımda alışılmış arayüzü değiştirecek olmasıyla bazı soru işaretleri ortaya çıkıyor.

Apple Intelligence ve Apple Watch’a Yeni Yetenekler

Tasarım yeniliklerinin yanı sıra, watchOS 12 ile ilgili diğer söylentiler de dikkat çekici. The Verifier’ın bildirdiğine göre Apple, Apple Watch’a Apple Intelligence yeteneklerini entegre etmeyi düşünüyor. Şu anda, bildirim özetleri ve Genmoji desteği gibi özellikler yalnızca iPhone üzerinden desteklenirken, Apple’ın Kilit Ekranında uyarı özetleri, Genmoji ile özel emojiler oluşturma ve yeni bir Siri tasarımı gibi yetenekleri doğrudan saat üzerinden sunmayı hedeflediği ifade ediliyor.

Bu planlar çerçevesinde, Apple’ın yeni nesil Apple Watch Ultra için geliştirdiği işlemci, cihaz üzerinde AI özelliklerini destekleme kapasitesine sahip olacak şekilde tasarlanıyor. Ancak bu akıllı saatlerin yalnızca 1 GB RAM’e sahip olması, Apple Intelligence yeteneklerinin gerektirdiği en az 8 GB RAM ile karşılaştırıldığında bazı teknik sınırlılıklar ortaya çıkarabilir.

Apple Watch Ultra’nın tamamen bağımsız bir şekilde Apple Intelligence yeteneklerini çalıştırabilmesi, şu an için pek mümkün görünmüyor. Ancak Apple’ın bu cihazı geliştirerek, iPhone’a olan bağımlılığını azaltmayı hedeflediği belirtiliyor. Öte yandan, Apple Watch’un bağımsız bir yapıya kavuşabilmesi için daha fazla teknik iyileştirme ve kapasite artışı yapılması gerekecek.

Related Posts

Evren simülasyon mu? Kütleçekimiyle uzmanların açıklamaları

İngiltere’nin Portsmouth Üniversitesi’nde görev yapan fizikçi Dr. Melvin Vopson, evrenin bir bilgisayar simülasyonu olabileceği yönündeki tartışmaları yeniden alevlendiren bir çalışma yayımladı. AIP Advances dergisinde yer alan makalesinde Vopson …

Dünya merakla bekliyor: Sovyet uydusunun hangi ülkeye düşeceği belli oldu

Kontrolden çıkan bir Sovyet uzay aracı Pazar sabahı Dünya’ya çarpmaya hazırlanıyor. Hangi ülkeler risk altında ve Türkiye bu listede yer alıyor mu diye merakla beklenirken uydunun hangi ülkeye düşeceği belli oldu. İşte detaylar…

Yapay zeka ile yeni bir tıp çağı başlıyor! Hayat kurtarma yarışı

Londra merkezli DeepMind’ın geliştirdiği AlphaFold yapay zeka sistemi, biyolojinin on yıllardır çözülemeyen en büyük problemlerinden biri olan protein katlanma sorununu büyük ölçüde çözerek bilim dünyasında tarihi bir dönüm noktası oluşturdu …

Elon Musk’ın “Robotaxi”si engele takıldı

Tesla’nın, otonom araç projeleri kapsamında kullanmak üzere “Robotaxi” kelimesi için yaptığı marka tescil başvurusu, ABD Patent ve Marka Ofisi (USPTO) tarafından reddedildi. Kararın gerekçesi, terimin sektörde çok genel ve tanımlayıcı bir ifade olarak kullanılması. Başvurunun “sadece tanımlayıcı” olduğu belirtilerek, Tesla’nın bu kelimeyi ticari marka olarak tescil ettirmesi uygun bulunmadı.

Epic Games’in 15 Mayıs’a kadar ücretsiz verdiği oyunlar

Epic Games, bu hafta iki ücretsiz oyun veriyor. Deadtime Defenders ve Touch Type Tale 1 Mayıs’tan 8 Mayıs’a kadar ücretsiz olarak alınabilecek.

Bilim insanları ”karadelik bombası” yaptılar

Fizikçiler, enerjinin bir karadelik tarafından yükseltildiği ve hapsedildiği bir teoriyi gerçeğe dönüştürdü.