Kelkit Merkezli 4.2 Büyüklüğündeki Deprem Normal, Korkulacak Bir Durum Yok

Kelkit Merkezli 4.2 Büyüklüğündeki Deprem Hakkında Uzmanlardan Rahatlatıcı Açıklama

Karadeniz Teknik Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Sismoloji Ana Bilim Dalı’ndan Dr. Özgenç Akın, Kelkit merkezli yaşanan 4.2 büyüklüğündeki deprem hakkında açıklamalarda bulundu. Akın, depremin beklenen bir durum olduğunu vurgulayarak, şu anda endişe edilecek bir durum olmadığını belirtti.

Akın, depremin Erzincan’daki büyük fay hattında olmadığını belirterek, “4.2 büyüklüğündeki bu deprem, Kelkit’in güneydoğusunda meydana geldi. Bu bölge aktif fay hatlarının kesiştiği bir nokta ve benzer büyüklükteki depremlerin yaşanması normaldir. 1939 Büyük Erzincan depreminin olduğu fay segmentinde gerçekleşmedi. Bu tür büyük depremler yıllarca tekrarlanır, ancak şu anda endişe edilecek bir durum yok. Özellikle yerel yönetimlerin gerekli tedbirleri alması önemlidir. Depreme dayanıklı bir kent inşa etmek büyük bir hedefimiz olmalıdır” dedi.

Akın, dünyayı oluşturan levhaların sürekli hareket halinde olduğunu belirterek, bu hareketlerin depremlere neden olduğunu açıkladı. Aktif deprem kuşaklarının bulunduğu Asya’da benzer büyüklükte depremlerin kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı – Bekir Koca

Related Posts

Varis şikayetleri yaz aylarında artıyor! Bacaklarınıza sabah ve akşam soğuk su tutun

Bacaklarda ağrı veya yanma hissi, özellikle gün sonunda artan yorgunluk, gece krampları, genellikle ayak bileklerinde şişlik, varisli damarlar üzerinde kaşıntı… Sıcak havanın damarların genişlemesine neden olduğuna ve bu tablonun da damar içindeki basıncı artırarak yakınmaları tetiklediğine dikkat çeken Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Arnaz, varis hastalarına 10 önemli yaz önerisinde bulundu.

Hekim randevusu almakta zorlananlar dikkat! Sağlık Bakanı Yardımcısı yöntemi paylaştı

Sağlık Bakanı Yardımcısı “Eğer doğrudan sisteme girip hekim randevusu almaya kalkıyorsa işi zor” dedi, doktor randevusu almanın kolay yöntemi anlattı.

Kurban Bayramı’nda nasıl beslenmeli? Uzmanlardan kritik uyarılar

Atatürk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Esen Taşğın, Kurban Bayramı’nda etin ve tatlının kontrollü tüketilmesi tavsiyesinde bulundu.

Balık keyfiniz kabusa dönüşmesin! Bir lokması bile büyük riskmiş

Balık, yüksek biyolojik değere sahip proteinleri, omega-3 yağ asitleri (özellikle EPA ve DHA), D vitamini ve iyot gibi önemli mikro besinleri içeren değerli bir hayvansal besin kaynağıdır. Dyt. Beste Mum, ancak bazı bireylerde bağışıklık sistemi tarafından alerjen olarak tanımlanarak ciddi reaksiyonlara yol açabileceğini söyledi.

Araştırmaya göre ABD’de 50 yaş altı kişilerde görülen kanser vakaları arttı

Araştırmaya göre ABD’de 50 yaş altı kişilerde görülen kanser vakaları arttı

Hareketsizlik vücuda nasıl hasar veriyor? Alzheimer ve demans kapıda

Modern yaşamın getirdiği uzun süreli masa başı çalışma, teknoloji bağımlılığı ve azalan fiziksel aktivite, insanları giderek daha da hareketsizleştiriyor. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Meral Bayramoğlu, hareketsizliğin vücudumuzda yol açtığı hasarları anlattı.