Cesedi uçurumda bulunan kadının kimliği 60 yıl sonra ortaya çıktı

Kimliği 60 Yıl Sonra Ortaya Çıkan Kadının Hikayesi

1966 yılının 18 Aralık günü, San Francisco yakınlarındaki Tiburon’da bulunan bir avcı tarafından keşfedilen cesedin sahibi, o tarihlerde 45 ila 60 yaşları arasında olduğu düşünülüyordu. Ceset, üzerinde kırmızı bir elbise ve kirli beyaz bir trençkot ile bulundu. Kadının boyu 157 cm, kilosu ise 47 kg olarak belirtilmişti.

Euronews’ten alınan bilgilere göre; uzun yıllar boyunca kimliği tespit edilemeyen bu kadın, Othram adlı adli genetik soybilim şirketi sayesinde DNA testleri ve şecere araştırmalarıyla tanımlanmayı başardı. Kadının aslında Avustralya’nın Tazmanya bölgesinden geldiği ve Dorothy Jean Vaillancourt ismiyle evlilik yaptığı ortaya çıktı.

Yetkililer, kadının ölüm tarihini cesedin bulunduğu tarihten yaklaşık üç ay öncesine tarihlendirdi ve bu süre içerisinde cesedin kötü bir şekilde çürümüş olduğunu belirledi. Ayrıca, cesedin bulunmadan üç ay önce kadının bir itfaiye istasyonunda görüldüğü, ulaşım için parası olmadığını ve geceyi orada geçirmek istediğini belirtti.

Daha önce birçok kez kimliği belirlenmeye çalışılan bu kadının henüz ismi bulunamamıştı ve Ulusal Kayıp ve Kimliği Tespit Edilemeyen Kişiler Sistemi’nde (NamUs) UP12018 olarak kaydedilmişti.

Othram’ın baş geliştirme sorumlusu Kristen Mittelman, “Vakanın yaşlı olup olmadığı ya da geçmişteki başarısız denemeler önemli değil, günümüzde geçerli bir teknoloji mevcut ve bu sayede pek çok aileye cevap sunabiliyoruz” dedi.

Genetik şecere araştırmaları, özellikle 2018’de Golden State Katili olarak bilinen Joseph DeAngelo’nun kimliğinin açığa çıkarılmasından sonra büyük ilgi görmüştü. Williams davası da bu yöntemle çözülen faili meçhul dosyalar arasında yer almaktadır.

Related Posts

Sakarya’daki fındık fabrikasında çıkan yangına müdahale ediliyor

Sakarya’nın Karasu ilçesinde bir fındık kırım fabrikasında çıkan yangın hızla büyüyerek fabrikanın depo ve üretim alanını sardı, itfaiye ekiplerinin müdahalesi devam ediyor.

Papa 14. Leo:Yapay zeka insan onurunu, adaleti ve emeği savunmada zorluklar yaratıyor

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa 14. Leo, yapay zekanın, insan onurunun, adaletin ve emeğin savunulmasında yeni zorluklar yarattığını belirtti.

Japonya’da valizlerde koruma altındaki binlerce yengeç bulundu: 3 Çinli gözaltında

Japonya’nın güneybatısındaki Amami kentinde, valizlerinde koruma altındaki binlerce keşiş yengeci bulunan 3 Çin vatandaşı yakalandı.

Pervin Buldan’dan ‘suikast’ iddialarına yanıt ve yeni çözüm süreci açıklaması: Artık bir karar verildi, Türkiye huzura kavuşacak

Pervin Buldan’dan ‘suikast’ iddialarına yanıt ve yeni çözüm süreci açıklaması: Artık bir karar verildi, Türkiye huzura kavuşacak

AKP’nin diplomatları

Münster Başkonsolosu FETÖ iddiasıyla görevden alınınca firar etti. Eski Köln Başkonsolosu ve yardımcısı ise 50 bin Euro’yu zimmete geçirmekle suçlandı. Üçü de devlet kayıtlarından silindi.

Sapık öğretmene erişim engeli

Indiana eyaletinde çocuklara yönelik cinsel istismarla suçlanan eski öğretmen Brittany Fortinberry, tutuklu bulunduğu Morgan County Cezaevi’nde tamamen izole bir yaşam sürdürüyor. “Scream” veya ülkemizdeki adıyla “Çığlık” filmi maskeleriyle …