Kate Middleton, Aziz Patrick Günü’nde yeşil elbisesiyle göz kamaştırdı

Galler Prensesi Kate, İrlanda Muhafızları Bayram Törenine Yeşil Kıyafetiyle Katıldı

Galler Prensesi Kate, bugün İrlanda Muhafızları’nın Aziz Patrick Günü geçit törenine katılırken bayrama özel yeşil bir kıyafet tercih etti ve kendisine geleneksel yonca sunuldu.

43 yaşındaki Kate, kanser tedavisinin ardından bu önemli kutlamaya tek başına görkemli bir dönüş yaptı ve daha sonra askerlere içki ısmarlamak için bara para bıraktı.

Londra’nın merkezindeki Wellington Kışlası’na vardıktan sonra Kate, askerleri denetledi ve ardından bir muhafız tarafından kendisine geleneksel yonca dalları takdim edildi.

Prenses, bu yoncayı ceketinin yakasına iliştirdi – zaten takmakta olduğu yonca şeklindeki rozete ek olarak.

Törende duygusal bir an yaşandı; Kate, alayın resmi maskotu olarak görev yapan sevimli İrlanda Kurt Köpeği Turlough’u sevmek için eğildi.

Eşi Prens William’dan görevi devralan ve İrlanda Muhafızları’nın albayı olan Kate, geçen yıl kanser tedavisi gördüğü için bu önemli yıllık etkinliğe katılamamıştı.

Ancak resmi görevlerine aşamalı olarak dönen Prenses, bugünkü dönüşünde İrlanda’yı sembolize eden şanslı yeşil renkte bir Alexander McQueen manto elbise giydi.

Kate, şık görünümünü siyah topuklu çizmeler ve bir beresi ile tamamladı, yakasına yonca rozeti taktı, saçlarını zarif bir topuz yaptı ve doğal bir makyaj tercih etti.

Çok anlamlı bir jest olarak, gelecekteki İngiltere kraliçesi muhafız askerlerine ikram olması için bara para da bıraktı ve İngiliz haber kanalı GB News’e göre “yapabileceği en az şeyin bu olduğunu” söyledi.

Kate daha sonra geçit töreninde albay olarak askerleri selamladı, İrlanda Muhafızları gazileriyle ve “Mini Micks” olarak adlandırılan Kuzey İrlanda’dan genç askeri öğrencilerle bir araya geldi.

Prenses ayrıca, kıdemli bir muhafızın onuruna kadeh kaldıracağı düşük rütbeli askerlerin yemek salonunda vakit geçirdi ve çavuşların dinlenme salonunda asker aileleriyle sohbet etti.

2023 yılında Kate, Prens William’dan albaylık görevini devraldıktan sonra Aziz Patrick Günü’nde eşiyle birlikte Hampshire bölgesindeki Aldershot’ta bulunan Mons Kışlası’ndaki İrlanda Muhafızları’nı ziyaret etmişti.

Geçen yıl, Prenses karın ameliyatı nedeniyle resmi görevlerinden uzakken, muhafız askerleri törende bulunmayan albayları için üç kez “Yaşa!” nidası ile tezahürat yapmışlardı.





Related Posts

AGS BAŞVURU VE SINAV TARİHLERİ 2025 || AGS sınavı ne zaman, başvuru kılavuzu yayımlandı mı? 2025 MEB AGS (Akademi Giriş Sınavı) nasıl olacak?

Öğretmenlik Mesleği Kanunu gereğince Millî Eğitim Akademisinde hazırlık eğitimine alınacak öğretmen adayları için düzenlenen AGS başvuru ve sınav tarihleri merak ediliyor. AGS başvuruları ÖSYM başvuru kılavuzunun yayınlanmasıyla başlayacak. İki oturumda düzenlenecek olan AGS sınavı başvuruları ÖSYM tarafından alınacak. ÖSYM tarafından Milli Eğitim Bakanlığı Akademi Giriş Sınavı ve Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi 2025 oturumları için konu dağılımları yayımlandı. Peki, AGS başvuru kılavuzu yayımlandı mı? AGS sınavı ne zaman, başvuru nasıl yapılır? İşte AGS sınav ve başvuru 2025 tarihleri

2025-ALES/2 başvuruları başladı mı? 2025-ALES/2 ne zaman? 2025-ALES/2 başvurusu nasıl yapılır?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilecek 2025-ALES/2 sınavı için geri sayım başladı. Peki, 2025-ALES/2 başvuruları başladı mı? 2025-ALES/2 ne zaman? 2025-ALES/2 başvuruları nasıl yapılır?

Pert araç alım satım yapanları üzecek gelişme! Yeni düzenleme ile çıtır hasarlı tabiri ortadan kalkıyor

Sigorta şirketinden kazalı pert arabaları alıp tamir ettirerek piyasaya sunan pek çok kişiyi üzecek gelişme, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından yapılan düzenleme ile gündeme geldi. Sigorta şirketi tarafından perte çıkartılan ancak çok fazla hasarı bulunmayan ve piyasada ‘Çıtır hasarlı’ olarak tabir edilen pert araçlar, yeni dönemde ihale edilemeyecek. İşte, konuyla ilgili Hürriyet Gazetesi Yazarı Noyan Doğan’ın yapmış olduğu açıklamalardan detaylar

ÖSYM duyurdu: e-YDS yarın 4 ilde düzenlenecek

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı, Elektronik Yabancı Dil Sınavı’nın (e-YDS 2025/6) yarın 4 ilde düzenleneceğini duyurdu.

Yapay zekayı kullanarak İzmir’i çocuk gözüyle anlattılar

İzmir’de Eğitim Bilişim Ağı (EBA) İçerik Geliştirme Ekibi Robokod ‘Hayalden Kitaba: Düşlerini Kodlayan Çocuklar Atölyesi’ projesi kapsamında Buca 30 Ağustos Ortaokulu 5’inci sınıf öğrencileri, İzmir ile ilgili hikayeler yazıp yapay zeka araçlarını kullanarak içeriklerini dijital formata dönüştürdü. ‘İzmir’in Hikayeleri’ başlığı altında bir e-kitapta toplanan hikayelerin, çocukların hayal gücüyle kaleme alındığını söyleyen proje koordinatörü Gürnüş Öztürk, “Çocuk gözüyle İzmir’i yazdılar. Türkiye’nin, belki dünyanın herhangi bir yerinden İzmir’i diğer çocuklar, çocuk gözüyle okuyabilecek” dedi.

Pazartesi ilk ders ‘Afet Farkındalığı Eğitimi’

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 28 Nisan Pazartesi günü, kent genelindeki tüm resmi ve özel okullarda ilk dersin ‘Afet Farkındalık Eğitimi’ olarak işlenmesine karar verdi.