AKP’li isimden bakana sert tepki: ‘Ağır bir yük’

Eski AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar, Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u Yangın Faciası Sonrası Sert Bir Dille Eleştirdi

Eski AK Parti milletvekili Şamil Tayyar, Bolu Kartalkaya’daki Grand Kartal Otel’de meydana gelen yangın faciasıyla ilgili olarak Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u sert bir şekilde eleştirdi. Tayyar, Bakan Ersoy’un, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve otel sahibi Halit Ergül tarafından yalanlandığını belirtti.

Yangın faciasında hayatını kaybeden 78 kişinin ardından ortaya çıkan “Yetki ve Denetim” tartışmasıyla ilgili olarak Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un sorumluluk almaması AK Parti’den de tepki çekti. Eski AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar, sosyal medya hesabı üzerinden tepkisini dile getirerek, Bakan Ersoy’un herkesi suçladığını ifade etti. Tayyar şu sözleri kullandı:

  • Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, katıldığı bir TV yayınında tesislerin denetim yetkisinin bakanlıkta olduğu halde, kendisinden başka herkesi suçladı. Bu durum, AK Parti iktidarının alışık olmadığı bir süreci başlattı.
  • Bolu İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sırrı Köstereli, valilik emrindeki bir bürokrat olarak, Bakan Ersoy’un iddialarını yalanladı. Denetim yetkisinin Turizm Bakanlığı’nda olduğunu belirterek, bu açıklamaların vali bilgisi olmadan yapılamayacağını söyledi.
  • Otel sahibi Halit Ergül de turizm bakanlığı tarafından oteline yapılan denetimlerle ilgili açıklamalarda bulunarak, yangın önlemleriyle ilgili eksiklik bulunmadığını belirtti.
  • Bakanın, her bürokratın işlemini bilemeyebileceğini söyleyen Tayyar, dürüst olması halinde masumiyetine inanabileceğini ifade etti.

Yangın faciasında gerçeğe ulaşmak yerine karartmayı tercih eden Turizm Bakanı’nın artık AK Parti için ağır bir yük olduğunu belirten Tayyar, skandalın üstünü kapatmanın doğru olmadığını vurguladı.

Related Posts

Ölümünden 4 yıl sonra mahkemede ‘geri döndü’

ABD’de trafik tartışması sonucu hayatını kaybeden Chris Pelkey, ölümünden 4 yıl sonra mahkeme salonuna ‘geri döndü’.

İtalya’da hava gösterisinde korkutan anlar: Dünyaca ünlü Frecce Tricolori ekibine ait 3 uçak havada çarpıştı

İtalya Hava Kuvvetleri’nin akrobasi timi Frecce Tricolori’ye ait üç uçak, Pantelleria Adası’ndaki gösteri uçuşu sırasında havada çarpıştı. Kazada büyük facianın eşiğinden dönüldü.

ATV takla attı: feci kazada 2 kişi öldü

Antalya’nın Manavgat ilçesinde takla atan ATV’nin sürücüsü Yaman Akıncı (36) ve yanındaki Lütfullah Gökdere (29), hayatını kaybetti.

Karşıyaka meclisi karıştı! İzmir’de AKP’li meclis üyesi kürsüye yürüdü: ‘Ağzını yüzünü dağıtırım!’

İzmir’de Karşıyaka Belediye Meclisi’nde, CHP’li Mustafa Evsen’in konuşması sırasında AKP’li Adem Öztürk, “Ağzını yüzünü dağıtırım” diyerek kürsüye yürüdü. Öztürk, meclis üyelerinin araya girmesiyle kürsüye ulaşamadı.

Barbie bebekler Trump’ın gümrük vergilerinin kurbanı oldu

Barbie üreticisi, Trump’ın tarifeleri nedeniyle fiyatları artırdı. Oyuncak şirketi Mattel ayrıca 2026 yılına kadar Çin’den ABD’ye yapılan ithalatı %15’in altına düşüreceğini söylüyor.

Dünyada bir ilk: Neuralink hastası beyin implantıyla ilk kez YouTube videosu hazırladı

ABD merkezli teknoloji şirketi Neuralink’in beyin çipi, konuşma yetisini kaybetmiş bir hastanın kendi sesiyle YouTube videosu hazırlamasını sağladı. Elon Musk’ın kurucusu olduğu şirketin implantını kullanan ALS hastası Brad Smith, videoyu yalnızca beyin sinyalleriyle düzenledi ve seslendirdi.