Rubio, Taliban liderlerinin başına ödül konulabileceğini söyledi

ABD Dışişleri Bakanı Rubio: Afganistan’da Daha Fazla ABD’li Tutuklu Bulundu

Sosyal medya platformu X üzerinden yapılan açıklamaya göre, ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, Afganistan’da bildirilenden daha fazla ABD’li tutuklu bulunduğunu belirtti ve bu konuda adım atılması gerektiğini vurguladı.

Rubio, “Eğer doğruysa, üst düzey liderlerin başına Usame Bin Ladin için belirlenenden daha fazla para ödülü koymamız gerekebilir” dedi. Bu açıklama, ABD’nin Afganistan’dan çekilmesinden sonra Taliban’a karşı yapılan ilk resmi yaptırım tehdidini oluşturuyor.

Geçtiğimiz haftalarda Afganistan ile ABD arasında bir mahkum değişimi gerçekleşmişti. Afganistan geçici hükümetinin duyurusuna göre, ABD vatandaşlarının serbest bırakılması karşılığında, ABD’de tutuklu olan Han Muhammed adlı bir Afgan vatandaşı serbest bırakıldı. Muhammed’in tutuklanmasının yaklaşık 20 yıl önce Nangerhar vilayetinde gerçekleştiği belirtilmişti.

Katar Dışişleri Bakanlığı da bu sürece aracılık ettiğini duyurdu. Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdulaziz el-Huleyfi, “Katar’ın girişimi sonucunda Afganistan’da tutuklu bulunan iki Amerikalı serbest bırakıldı. Bunun karşılığında ise ABD’de tutuklu bulunan bir Afgan vatandaşı serbest bırakıldı” açıklamasında bulundu. Ancak serbest bırakılan ABD vatandaşlarına ilişkin detaylar verilmedi.

Related Posts

Ölümünden 4 yıl sonra mahkemede ‘geri döndü’

ABD’de trafik tartışması sonucu hayatını kaybeden Chris Pelkey, ölümünden 4 yıl sonra mahkeme salonuna ‘geri döndü’.

İtalya’da hava gösterisinde korkutan anlar: Dünyaca ünlü Frecce Tricolori ekibine ait 3 uçak havada çarpıştı

İtalya Hava Kuvvetleri’nin akrobasi timi Frecce Tricolori’ye ait üç uçak, Pantelleria Adası’ndaki gösteri uçuşu sırasında havada çarpıştı. Kazada büyük facianın eşiğinden dönüldü.

ATV takla attı: feci kazada 2 kişi öldü

Antalya’nın Manavgat ilçesinde takla atan ATV’nin sürücüsü Yaman Akıncı (36) ve yanındaki Lütfullah Gökdere (29), hayatını kaybetti.

Karşıyaka meclisi karıştı! İzmir’de AKP’li meclis üyesi kürsüye yürüdü: ‘Ağzını yüzünü dağıtırım!’

İzmir’de Karşıyaka Belediye Meclisi’nde, CHP’li Mustafa Evsen’in konuşması sırasında AKP’li Adem Öztürk, “Ağzını yüzünü dağıtırım” diyerek kürsüye yürüdü. Öztürk, meclis üyelerinin araya girmesiyle kürsüye ulaşamadı.

Barbie bebekler Trump’ın gümrük vergilerinin kurbanı oldu

Barbie üreticisi, Trump’ın tarifeleri nedeniyle fiyatları artırdı. Oyuncak şirketi Mattel ayrıca 2026 yılına kadar Çin’den ABD’ye yapılan ithalatı %15’in altına düşüreceğini söylüyor.

Dünyada bir ilk: Neuralink hastası beyin implantıyla ilk kez YouTube videosu hazırladı

ABD merkezli teknoloji şirketi Neuralink’in beyin çipi, konuşma yetisini kaybetmiş bir hastanın kendi sesiyle YouTube videosu hazırlamasını sağladı. Elon Musk’ın kurucusu olduğu şirketin implantını kullanan ALS hastası Brad Smith, videoyu yalnızca beyin sinyalleriyle düzenledi ve seslendirdi.