ABD Trump’ın gelişine günler kala Küba’yı teröre destek veren ülkeler arasından çıkarıyor

ABD, Küba’yı “Teröre Destek Veren Ülkeler” Listesinden Çıkarıyor

ABD yönetimi, 2021’de Donald Trump yönetiminin son haftasında “teröre destek veren ülkeler” listesine eklediği Küba’yı bu listeden çıkarma kararı aldı.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamaya göre, Kongreye gönderilen resmi bildirime göre Küba’nın “teröre destek veren ülkeler” listesinden çıkarılacağı belirtildi.

Siyasi Tutukluların Serbest Kalması Koşuluyla

Buna göre Küba, 2021’de hapsedilen “siyasi tutukluların” serbest bırakılması karşılığında söz konusu listeden çıkarılacak.

Konuyla ilgili düzenlenen basın brifinginde süreci değerlendiren üst düzey bir ABD’li yetkili, Küba’nın teröre destek verdiğine ilişkin kayda değer bulguların olmadığını, ayrıca bu ülkenin Kolombiya’daki barış görüşmelerine çok olumlu katkılar yaptığını belirtti.

ABD yönetiminin söz konusu bildirimini inceleme yetkisi olan Kongrenin bu kararı bloke edecek bir adım atmasının beklenmediği kaydedildi.

Küba’nın söz konusu listeden resmen çıkarılmasının ardından listede Kuzey Kore, İran ve Suriye kalacak.

2021 YILINDA TRUMP LİSTEYE EKLEMİŞTİ

Eski ABD Başkanı Barack Obama, 29 Mayıs 2015’te Küba’yı teröre destek veren ülkeler listesinden çıkarmıştı.

ABD yönetiminin Küba’yı teröre destek veren ülkeler listesinden çıkarması, yaklaşık yarım asır önce kesintiye uğrayan iki ülke arasındaki ilişkilerin yeniden normale döndürülmesi amacıyla başlatılan süreçte o dönemde atılmış en önemli adım olmuştu.

Daha sonra göreve gelen Trump’ın Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, 2021 yılında yaptığı yazılı açıklamada, ““Dışişleri Bakanlığı teröristlere sığınma imkanı vererek uluslararası terörizm faaliyetlerine destek verdiği için Küba’yı Teröre Destek Veren Ülke olarak tanımladı.” ifadelerini kullanarak Küba’yı yeniden listeye eklemişti.

Related Posts

Şeker çuvallarının altında kalan işçinin bacağı kırıldı

Bursa’da üzerine şeker çuvalları düşen işçinin bacağı kırıldı.

Trump, Putin hayal kırıklığı sonrası Zelenskiy ile görüşecek

ABD’nin Rusya’nın Ukrayna’daki savaşını diplomatik yollarla sona erdirme çabaları büyük ölçüde sekteye uğradı ve Trump, bazı Cumhuriyetçiler de dahil olmak üzere, Putin’e ciddi bir müzakere için baskıyı artırma yönündeki çağrılarla karşı karşıya …

İstanbul’da ‘uyuşturucu ticareti ve kara para aklama’ soruşturmasında 19 gözaltı

İstanbul merkezli 5 ilde, 3 farklı suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonlarda aralarında kırmızı bültenle aranan İsmail Aslan Çoban ve Yavuz Kassap’ın da olduğu 19 şüpheli gözaltına alındı.

Putin’le konuşurken, Kiev yandı: Trump’ın verdiği sözler balon çıktı

Trump, Putin’le yaptığı görüşmeden umduğunu bulamadığını söyledi. “Hayal kırıklığına uğradım” diyen ABD Başkanı, Rus liderin savaşı bitirme niyetinde olmadığını vurguladı. Aynı saatlerde Kiev’e düzenlenen büyük çaplı Rus saldırısında gökyüzü alevle aydınlandı. Dünyaya barış getirme sözüyle Başkanlık koltuğuna oturan Trump’ın verdiği sözler, balon olup uçtu.

Bu da Suriyeli Zübük!

Kemal Sunal’ın rol aldığı ‘Zübük’ filmi gerçek oldu. Nevşehir’de denetimden kaçmak isterken polise yakalanan 3 tekerlekli motosikletin sürücüsü Suriye uyruklu Feyyaz Alabed, bir anda namaz kılmaya başladı.

Odunlukta çıkan yangın araçları küle çevirdi

Bursa’da odunlukta çıkan yangın, park halindeki elektrikli bisiklet ve kamyonete sıçradı. Yangın, sebebiyle araçlar kullanılamaz hale geldi.