Hayaletten hassas vuruş

Anka-3 İsimli Muharip İnsansız Uçağın TOLUN Mühimmatı ile Başarılı Atışı

ANKARA/Aydın Hasan– Radarda az görünür özelliklere sahip olması nedeniyle hayalet uçak olarak da adlandırılan Anka-3, avcı ve ağır bombardıman uçağı olarak tasarlanmış bir muharip insansız uçaktır. Bu uçak, şehir çatışmalarında ve sivil yerleşim alanlarında kullanılmak üzere tasarlanmıştır. Anka-3, TOLUN mühimmatı ile yaklaşık 6 bin metre yükseklikten hedefini başarıyla vurdu.

Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, sosyal medya platformlarından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: “ANKA-3, gövde içinden gerçekleştirdiği mühimmat atışıyla ülkemizin mühendislik yeteneğini bir kez daha kanıtlamıştır. 20 bin feet irtifada ve 180 knot hızla gerçekleştirilen bu atış, bağımsız savunma sanayimizin teknolojik başarısını simgelemektedir.”

Related Posts

Netanyahu’nun oğlu, tehdit edildiği iddiası ile ülkeyi terk etti

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun oğlu Yair Netanyahu, muhalif protestocuların kendisine yönelik “ölüm tehditleri” nedeniyle ülkeyi terk ederek ABD’ye taşındığını iddia etti. Yair Netanyahu, TOV haber platformuna verdiği röportajda, Başbakan …

Sarıyer’den ikinci acı haber de geldi

Sarıyer’de denizde kaybolan 2 gencin cesedine ulaşıldı.

Leman dergisi hakkında soruşturma başlatıldı

Leman Dergisi’nde çıkan bir karikatür hakkında Adalet Bakanı Yılmaz Tunç sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Dergi hakkında ‘dini değerleri alenen aşağılama’ suçundan adli soruşturma başlatıldı

Mustafa Sandal: Kilosu 20 Euro olan domates bulamadık

Şarkıcı Mustafa Sandal, “Almanya’da domatesin kilosu 20 Euro oldu” iddiasını marketleri gezerek yalanladı.

Türkiye’nin konuştuğu televizyon kanalı eski MHP’li milletvekiline satıldı

Pozitif Bank’ın sahibi Erkan Kork’un tutuklanmasının ardından TMSF tarafından el konulan Flash Haber TV, son zamanlarda medya girişimleri ile bilinen eski MHP milletvekili Arzu Erdem’in sahibi olduğu TYT Türk’e satıldı.

Ağaç gibi nefes alan malzeme: Canlı yapı karbonu havadan çekiyor

İsviçre’deki ETH Zürih Üniversitesi’nde bilim insanları, havadaki karbondioksiti ağaçlar gibi emebilen canlı bir malzeme geliştirdi. Malzeme, fotosentez yapan bakteriler sayesinde karbondioksiti hem organik hem de mineral forma dönüştürebiliyor.