Bursa’nın 2024 yılı itfaiye raporu: 21 bin olaya müdahale

Bursa İtfaiyesi 2024 Yılında 21 Bin Olaya Müdahale Etti

Bursa’da vatandaşların can ve mal güvenliğinin korunması adına önemli bir rol üstlenen İtfaiye Daire Başkanlığı, şehirdeki olaylara hızlıca müdahale ederek güvenliği sağlamaya devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi, İtfaiye Daire Başkanlığı’nı sürekli güçlendirerek 2024 yılında toplam 21 bin 673 olaya müdahale etti. 2023 yılında ise bu sayı 20 bin 767 olarak gerçekleşmişti.

Bursa İtfaiyesi, 695 personel ile hizmet verirken bünyesinde 140 itfaiye aracı ve 80 gönüllü istasyon bulunmaktadır. 2024 yılında il genelinde 10 bin 458 yangın, 10 bin 861 arama kurtarma ve 354 diğer itfaiye olaylarına müdahale ederek güvenliği sağlamıştır.

En Çok Olay Osmangazi’de Gerçekleşti

Osmangazi, 5 bin 577 olayla en çok itfaiye müdahalesinin gerçekleştiği ilçe olurken, Nilüfer, Yıldırım, İnegöl ve Gemlik de sırasıyla olaylara müdahalede yer aldı.

En fazla yangın ise 5 bin 889 arazi otluk ve çöplük alanlarında çıkmış olup, yangınlar arasında konut, taşıt, orman ve fidanlık yangınları da bulunmaktadır. Trafiğe müdahaleler ve kurtarma çalışmaları da önemli bir kapsamı oluşturmuştur.

En Riskli Gün Perşembe

Bursa İtfaiyesi’nin verilerine göre olayların en yoğun olduğu gün perşembedir. Yıl boyunca perşembe günleri en fazla olay yaşanırken diğer günlerde de müdahaleler devam etmektedir.

Can Kurtarma ve Eğitim Faaliyetleri

2024 yılında 305 kurumda 50 bin 106 kişiye temel yangın eğitimi verilirken, 2 bin 315 işyerine itfaiye raporu sunulmuş ve 309 işyerinde yangın önlem denetimi gerçekleştirilmiştir. Ayrıca yaz aylarında sahillerde can kurtarma faaliyetleriyle 183 vatandaş boğulmaktan kurtarılmıştır.

İhtiyaç halinde Bursa İtfaiyesi, il dışındaki yangın ve acil durumlara da müdahale etmekte ve hizmet vermektedir.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, vatandaşları yangınlara karşı tedbirli olmaya davet ederken, itfaiye ekiplerinin güçlendirileceğini ve can kurtarma görevlerinin de öncelikli olduğunu belirtti.

Related Posts

Leman dergisi hakkında soruşturma başlatıldı

Leman Dergisi’nde çıkan bir karikatür hakkında Adalet Bakanı Yılmaz Tunç sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Dergi hakkında ‘dini değerleri alenen aşağılama’ suçundan adli soruşturma başlatıldı

Mustafa Sandal: Kilosu 20 Euro olan domates bulamadık

Şarkıcı Mustafa Sandal, “Almanya’da domatesin kilosu 20 Euro oldu” iddiasını marketleri gezerek yalanladı.

Türkiye’nin konuştuğu televizyon kanalı eski MHP’li milletvekiline satıldı

Pozitif Bank’ın sahibi Erkan Kork’un tutuklanmasının ardından TMSF tarafından el konulan Flash Haber TV, son zamanlarda medya girişimleri ile bilinen eski MHP milletvekili Arzu Erdem’in sahibi olduğu TYT Türk’e satıldı.

Ağaç gibi nefes alan malzeme: Canlı yapı karbonu havadan çekiyor

İsviçre’deki ETH Zürih Üniversitesi’nde bilim insanları, havadaki karbondioksiti ağaçlar gibi emebilen canlı bir malzeme geliştirdi. Malzeme, fotosentez yapan bakteriler sayesinde karbondioksiti hem organik hem de mineral forma dönüştürebiliyor.

Aç ve bitap ölümü bekliyor

İsrail’in Gazze’deki ablukasının kurbanlarından biri 22 aylık Şam Kıdeyh. Bir ay önce saldırıda babasını kaybeden minik Şam, Han Yunus’taki bir çadırda “akut yetersiz beslenme”yle mücadele ediyor. Sağlık sistemi çöktüğü için tedavi olamıyor, sınırlar kapalı olduğu için gıdaya ulaşamıyor. Tıpkı Gazze’deki binlerce çocuk gibi…

Prof. Dr. Adem Sözüer’den CHP’ye açılan kurultay davasına ilişkin açıklama: Partilerin hukuk dışı yöntemlerle etkisizleştirilmesi esasen suçtur, mağdur ise tüm toplumdur

“Hukuktan arındırılmış ortamlarda muhalefetteki siyasal partiler, kamusal yetkiler kötüye kullanılıp ‘organize işlerle’ iç çatışma, tartışma ve belirsizliklere sürüklenmek istenir. Böylece etkin muhalefet yapan partiler ‘Türk tipi’ bir majestelerinin muhalefet partisine dönüştürülür”