‘Kuğu Gölü’ balesi AKM’de sahnelendi

Eğitim
kugu golu balesi akmde sahnelendi bOQb2kHU.jpg

İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin Efsanevi Gösterisi: Kuğu Gölü

İstanbul Devlet Opera ve Balesi (İDOB) tarafından AKM Türk Telekom Opera Salonu’nda sahnelenen “Kuğu Gölü” balesi seyirciyle buluştu.

İDOB tarafından yapılan açıklamaya göre, prömiyerde “Odette-Odile” rolünde Berfu Elmas, “Prens Siegfried” rolünde Batur Büklü, “Rothbart” rolünde Mehmet Nuri Arkan, “Benno” rolünde Yılmaz Berkay Günay, “2 kız arkadaş” rolünde Merve Erdier ve Gizem Atik Tuncay, “Soytarı” rolünde Can Bezirganoğlu, “Kraliçe” rolünde Meriç Sümen, “Wolfgang” rolünde Alper Akalın ve “Eşlikçi” rolünde ise Alkış Peker yer aldı.

Ünlü besteci Çaykovski’nin 1875-1876 yıllarında bestelediği dört perdelik eser, ilk kez 4 Mart 1877’de Moskova’daki Bolşoy Tiyatrosu’nda Julius Reisinger’in koreografisiyle sahnelendi. Daha sonra 15 Ocak 1895’te Marius Petipa ve Lev Ivanov’un özgün koreografisiyle St. Petersburg’daki Mariinsky Tiyatrosu’nda seyirciyle buluştu.

Petipa ve Ivanov’un versiyonundan esinlenerek Ricardo Amarante’nin koreografisiyle sahnelenen eser, İbrahim Yazıcı yönetimindeki İDOB Orkestrası eşliğinde sanatseverlere muhteşem bir gösteri sundu.

Eser, yarın ve 30 Ekim ile 1, 12 ve 13 Kasım’da tekrar AKM Türk Telekom Opera Salonu’nda sahnelenecek ve sanatseverlerle buluşmaya devam edecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll top