6,2’lik deprem sonrası konut fiyatları yükseldi: Yüzde 10’luk artış

İstanbul’da Deprem Sonrası Konut Fiyatları Arttı

İstanbul’da 23 Nisan’da meydana gelen 6,2’lik depremin etkisiyle kiralık ve satılık konut fiyatlarında yüzde 8-10 arasında bir artış yaşandı.

Tüm Emlak Danışmanları Birliği (TEDB) Başkanı Hakan Akçam, konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Akçam, depremin ardından İstanbul’da kiralık ve satılık konut fiyatlarında yüzde 8-10 arasında bir artış yaşandığını belirterek, “Ticaret Bakan Yardımcısı, deprem gecesi ‘Fiyatları arttıran ev sahipleri cezalandırılacak.’ şeklinde bir paylaşım yaptı. Bu, olumlu bir adımdır.” dedi.

Akçam, ertesi gün ve sonrasında fiyatları arttıran ev sahiplerine 250 bin lira ceza kesildiğini ifade ederek, “Fiyatları artıran kişilerin mutlaka cezalandırılması gerekmektedir. Bu tür suistimallerin önüne geçilmelidir. Özellikle emlak sahiplerinin talimatları doğrultusunda fiyat artışı yapılıyor. İlk suçlu, kiralık veya satılık fiyatını yükseltmeye çalışan ev sahibidir.” şeklinde konuştu.

Akçam ayrıca sektörde karşılaştıkları sorunlara da değinerek, emlak ilan sitelerinde yüksek fiyatlarla karşılaştıklarını ve bu konuda düzenleme yapılmasını talep ettiklerini vurguladı.

Kira Fiyatlarına İlişkin Önemli Değerlendirmeler

Enflasyondaki düşüşe dikkat çeken Akçam, nisan ayında kira artış oranının yüzde 51,8 iken, bu ay yüzde 48,2’ye gerilediğini belirtti. “Enflasyondaki düşüşle birlikte kira fiyatlarındaki artış hızı azalacak. Önümüzdeki dönemde kiralık konutlarda artış oranının düşmesini bekliyoruz. Yaz aylarında kira fiyatlarının daha istikrarlı seyretmesini öngörüyoruz.” şeklinde konuştu.

Konut arzının kiralık fiyatlarını etkilediğini söyleyen Akçam, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un konut arzına yönelik açıklamalarına da değindi. “Sosyal konut projeleriyle barınma ihtiyacının karşılanmasıyla kiralık fiyatlarının düşeceğini öngörüyoruz. Memur tayinleri, öğrenci barınma ihtiyacı gibi geçici etkenler de kiralık fiyatlarını etkilemektedir.” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

Akçam, sektördeki suistimalin önüne geçmek için elektronik kontratlar ve dijital takipler gibi düzenlemeler yapıldığını belirterek, bu düzenlemelerin kiralık fiyatlarını olumlu yönde etkilediğini dile getirdi. (AA)

Related Posts

Borsa İstanbul’da günün ilk yarısında neler oldu? (20 Haziran 2025)

Günün ilk yarısında yükseliş eğiliminde hareket eden BIST 100 endeksi, saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışa göre 116,81 puan ve yüzde 1,28 artışla 9.218,83 puana yükseldi. Toplam işlem hacmi 33 milyar lira oldu. Bankacılık endeksi yüzde 2,21 …

Trump, Hindistan Borsasına can suyu oldu

Hindistan hisse senedi piyasasında endeksler, haftanın son işlem gününde yukarı yönlü hareket etti. Mumbai merkezli BSE Sensex endeksi, sabah saatlerinde 387 puanlık artışla 81.752 seviyesine çıktı. Nifty 50 endeksi de yüzde 0,5 primle 24.900 puanın …

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) politika faizini yüzde 46 seviyesinde sabit tuttu.

Dolar ne kadar oldu?

İsrail-İran gerilimi küresel piyasaları sarsıyor. Altın ve petrolde yükseliş yaşanırken döviz kurlarında da yukarı yönlü bir hareketlilik var. Alım-satım yapacaklar ve yatırımcılar da döviz kurlarındaki son durumu merak ediyorlar. Peki güncel dolar …

Fed Başkanı Powell’den açıklama: Tarifelerdeki artışlar bu yıl fiyatları yükseltebilecek

Fed Başkanı Powell’den açıklama: Tarifelerdeki artışlar bu yıl fiyatları yükseltebilecek

Gümüş fiyatları fırladı: 13 yılın zirvesinde!

Gümüşün ons fiyatı uluslararası piyasalarda 37,2 dolara ulaşarak 2012’den bu yana en yüksek seviyeyi gördü. Değerli metallerdeki küresel artış trendi, gümüşe olan talebi de yükseltti.