6,2’lik deprem sonrası konut fiyatları yükseldi: Yüzde 10’luk artış

İstanbul’da Deprem Sonrası Konut Fiyatları Arttı

İstanbul’da 23 Nisan’da meydana gelen 6,2’lik depremin etkisiyle kiralık ve satılık konut fiyatlarında yüzde 8-10 arasında bir artış yaşandı.

Tüm Emlak Danışmanları Birliği (TEDB) Başkanı Hakan Akçam, konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Akçam, depremin ardından İstanbul’da kiralık ve satılık konut fiyatlarında yüzde 8-10 arasında bir artış yaşandığını belirterek, “Ticaret Bakan Yardımcısı, deprem gecesi ‘Fiyatları arttıran ev sahipleri cezalandırılacak.’ şeklinde bir paylaşım yaptı. Bu, olumlu bir adımdır.” dedi.

Akçam, ertesi gün ve sonrasında fiyatları arttıran ev sahiplerine 250 bin lira ceza kesildiğini ifade ederek, “Fiyatları artıran kişilerin mutlaka cezalandırılması gerekmektedir. Bu tür suistimallerin önüne geçilmelidir. Özellikle emlak sahiplerinin talimatları doğrultusunda fiyat artışı yapılıyor. İlk suçlu, kiralık veya satılık fiyatını yükseltmeye çalışan ev sahibidir.” şeklinde konuştu.

Akçam ayrıca sektörde karşılaştıkları sorunlara da değinerek, emlak ilan sitelerinde yüksek fiyatlarla karşılaştıklarını ve bu konuda düzenleme yapılmasını talep ettiklerini vurguladı.

Kira Fiyatlarına İlişkin Önemli Değerlendirmeler

Enflasyondaki düşüşe dikkat çeken Akçam, nisan ayında kira artış oranının yüzde 51,8 iken, bu ay yüzde 48,2’ye gerilediğini belirtti. “Enflasyondaki düşüşle birlikte kira fiyatlarındaki artış hızı azalacak. Önümüzdeki dönemde kiralık konutlarda artış oranının düşmesini bekliyoruz. Yaz aylarında kira fiyatlarının daha istikrarlı seyretmesini öngörüyoruz.” şeklinde konuştu.

Konut arzının kiralık fiyatlarını etkilediğini söyleyen Akçam, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un konut arzına yönelik açıklamalarına da değindi. “Sosyal konut projeleriyle barınma ihtiyacının karşılanmasıyla kiralık fiyatlarının düşeceğini öngörüyoruz. Memur tayinleri, öğrenci barınma ihtiyacı gibi geçici etkenler de kiralık fiyatlarını etkilemektedir.” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

Akçam, sektördeki suistimalin önüne geçmek için elektronik kontratlar ve dijital takipler gibi düzenlemeler yapıldığını belirterek, bu düzenlemelerin kiralık fiyatlarını olumlu yönde etkilediğini dile getirdi. (AA)

Related Posts

Emeklilerin sabrı taştı! Sokağa iniyorlar hem de enflasyonun açıklanacağı gün!

Milyonlarca emekli hayat pahalılığı ve yüksek enflasyon karşısında ayakta kalmaya çalışıyor. 3 Temmuz’da açıklanacak 6 aylık enflasyon farkı ile bir nebze rahatlamayı uman emekliler için ortaya .çıkan rakamlar iç açıcı değil. Üstelik 2 buçuk emekli …

Türk-İş yoksulluk sınırını açıkladı: 85 bin TL’yi aştı

Türk-İş verilerine göre haziran ayında açlık sınırı 26 bin 115 TL’ye, yoksulluk sınırı ise 85 bin 65 TL’ye yükseldi.

Ünlü ekonomistten çarpıcı faiz açıklaması! Merkez Bankası’nın faiz kararı ne olacak?

Ekonomist Turgay Bozoğlu, Sözcü TV’de katıldığı programda Merkez Bankası’nın faiz politikasına ilişkin dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. Bozoğlu, mevcut ekonomik göstergeler ve jeopolitik gelişmeler ışığında Merkez Bankası’nın 250 baz puanlık …

220 binden fazla anneye destek: Doğum yardımları yattı mı?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Aile Yılı kapsamında Haziran ayı doğum yardımı ödemelerini bugün itibarıyla 220 bin 268 annenin hesabına yatırdı.

İkinci el otomobil satışına süre uzatımı

İkinci el otomobil satışına süre uzatımı

Altında fırtına öncesi sessizlik mi yaşanıyor?

İsrail ile İran arasında başlayan ve ABD’nin de dahil olduğu çatışmalar piyasayı etkiliyor. Geçen hafta saldırılarla yükselişe geçen altında ivme önce aşağı döndü, sonra yeniden yükseldi. Artan jeopolitik risklerin ardından yatırımcıların güvenli …